VĂLENI, MARAMUREȘ: La o sută de ani, cpt erou Ioan Godja-Ou a votat ”pentru un viitor mai bun!” (FOTO)

1
1882

Căpitanul în rezervă Ioan Godja-Ou, veteranul-erou din Văleni, județul Maramureș, cel care a împlinit 100 de ani în 31 august a fost astăzi ”pentru un viitor mai bun!”. Alături de familia lui acesta a fost la vot în localitatea natală.

„Am mers de fiecare dată la vot și am mers degeaba pentru că speranța care este pentru țară se duce la alții în buzunare. Îmi doresc pe viitor pentru România să nu mai angajăm străini din alte țări, ci să putem noi lucra. Poate România trăi bine averea și bogația ei. Nu trebuie să mergem slugi la Europa. Toți intelectualii și tinerii sănătoși își părăsesc țara. Unde o să ajungem? Așa ceva înainte nu exista. Sunt om de la țară și înainte statul avea grija țăranilor, îi ajuta să vândă ce lucre, avea posibilități, îi oferea omenie în familie cu familia lui. Unde e cultura noastră? Atâtea bogății am avut că am putut ținea încă o Românie, dar acum facem importuri și facem angajări în străinătate. Populația care are cât de cât ceva nu are cui vinde pentru că statul nu are grijă de ei. Apar apoi afaceriștii speculanți care vând cu jumătate prețul și se îmbogățesc și ceilalți degeaba lucrează. Statul nu are grijă de popor. Colaborează partidele ori Guvernul cu populația? Nu întreabă nimeni care n-i necazul”

Maramureșeanul erou în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost de trei ori pe front, a supraviețuit bătăliei de la Cotul Donului, a primit Crucea de foc din partea statului ungar, pentru ca sub comuniști să fie cercetat și apoi arestat de Securitate.

Alături de soţia sa Ana, s-a bucurat de naşterea a opt copii, dar numai trei fete au supravieţuit. Are 12 nepoţi şi 12 strănepoţi, cel mai mic, Andrei, având doar şase luni.

credit foto: facebook.com

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.