EXCLUSIV: ACUZE DE MALPRAXIS – O tânără familie acuză medicii unui spital privat. ”Ne-au omorât primul nostru copil!”

1
6869

O poveste îngrozitoare ne-a fost relatată de un tânăr din Maramureș, care dorește să își păstreze anonimatul pentru moment. ” Eu nu vreau să apar la TV sau prin ziare, dar vreau să se știe de caz. De la clinică nu am primit nicio explicație. Aștept autopsia apoi să recuperez toate actele și să îi dau în judecată”.

La 5 ore de la internare fătul era mort

”În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 24.00, am mers la Clinica Privată pentru ca soția mea să fie monitorizată. Ne-au spus că totul este în regulă. Copilul era viu și era bine. Am stat puțin cu soția acolo. O asistentă a ajutat-o să completeze niște hârtii. Apoi eu am venit acasă.

În jurul orei 3-3.30 a avut dureri mari și a apăsat butonul. A așteptat o jumătate de oră până a venit asistenta. Aceasta a dus-o din nou la monitorizare. Atunci nu i-a mai aflat pulsul la copil. Atunci s-au panicat, iar o altă asistentă l-a chemat pe doctor. Mai bine spus l-a trezit pe doctor, pentru că probabil dormea bine mersi.

O jumătate de oră s-au <c…at> pe ei, iar l-a ora 5.36 m-au sunat să merg că e timpul. Am ajuns în 5 minute acolo și le-a trebuit aproape o oră să cheme o ambulanță. Mi-au spus că așa e protocolul. Au dus-o pe soția mea la Spitalul Județean, unde a născut. Din păcate, primul nostru copil era mort. Era băiețel.

Astăzi, la ora 13.00, am fost la clinică după niște documente, iar ei habar nu au avut ce s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă în <ograda> lor. Și pentru asta, medicul ginecolog R.R. e principalul vinovat. El a fost cel care a avut toate analizele și toate ecografiile. El trebuia să știe dacă nu e ceva bine cu sarcina. Termenul care ni l-a spus că ar trebui să nască era 7 octombrie. Ne-a tot amânat. Putea să intervină și totul să fie bine. Nu a făcut-o. Și asistenta e de vină pentru că nu a venit la timp. Nu știu ce a făcut. A dormit și ea probabil. Ăsta e caz de malpraxis.

Sper ca povestea noastră să ajungă să o citească o țară întreagă. Să vadă toți românii ce clinici bune avem în Baia Mare. Nu aș vrea ca nimeni să treacă prin ce trecem noi.

De la Clinică nicio explicație. Aștept autopsia, apoi recuperez toate actele și îi dau în judecată. Am vorbit deja cu avocatul și depunem plângeri la poliție, parchet și Colegiul Medicilor. Dar orice mi-ar spune la autopsie eu tot pe medicul ginecolog îl acuz. El e principalul vinovat. A avut totul și nu a făcut absolut nimic. A fost singurul care a știut tot, care a urmărit sarcina. El putea să intervină mai devreme prin cezariană dacă ceva nu era în regulă. Nu trebuia să ne tot amâne. La fiecare control ne spunea că totul este bine. Iar acum pe final ne-a spus să așteptăm. A doua vinovată este asistenta care a venit la jumătate de oră după ce soția a apăsat butonul de panică” ne-a transmis cititorul nostru.

******

Să mai spunem că maramureșeanul în vârstă de 24 ani trebuia să devină pentru prima dată tată. Soția lui are 28 ani, este bine și a fost externată de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

vom reveni cu informații despre acest caz tulburător

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua!
  Imi pare rau sa aud asemenea veste !
  Sunt si eu mamica a 2 baieti si stiu prin ce trec cei doi tineri
  Cu siguranta este vb de Euromedica, cu siguranta, eu asa zic
  Se stia ca acolo in cazuri de complicatie tot la spitalul Judetean se ajunge…nu inteleg dc toata lumea fuge de Spitalul Judetean cand vine vorba de nasteri. Si eu am nascut la Spital a fost totul ok!
  Multa putere tinerilor si sa gandeasca pozitia, ce e a lor e pus deoparte??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.