Un bărbat din Baia Mare a fost ţepuit cu 1.600 de dolari de un român din SUA, care i-a promis că îl aduce la muncă

0
386

Un bărbat din Baia Mare s-a împrietenit cu un român din SUA, care i-a promis că îi face acte să vină în SUA să muncească. Băimăreanul l-a crezut şi i-a transferat 1.600 de dolari pentru pregătirea dosarului.

Evident, era o ţeapă, aşa că păgubitul s-a prezentat la Poliţia din Baia Mare, ca să reclame păcăleala.

Din primele verificari efectuate de politistii, bărbatul a transmis banii unei persoane domiciliate in SUA, care a pretins ca are nevoie de suma mentionata pentru pregatirea actelor de calatorie respectiv angajare.

“In cauza a fost intocmit dosar penal si se desfasoara cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune. Tentatia unui loc de munca in strainatate si posibilitatea unor castiguri mari ii determina pe unii sa apeleze la diferite firme si chiar sa transmita diferite sume de bani. Din pacate, sunt multe oferte de genul acesta care se dovedesc a fi false, iar cei care doresc sa plece isi dau seama de acest lucru doar dupa ce transmit sume de bani asa zisilor angajatori. Informati-va inainte de a transmite sume de bani! Nu va puneti increderea in persoane necunoscute!”, informează IPJ Maramures. (Sursa: Observator Antena 1.ro)

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.