FĂRĂ CAP: Un bistrițean prins în comă alcoolică la volan în Suciu de Sus

0
517

25 de persoane care conduceau în stare de ebrietetae sau fără permis în acest weekend depistate de poliţişti

Alegeţi să conduceţi doar dacă nu aţi consumat alcool! Alegeţi să conduceţi doar dacă deţineţi permis de conducere! Alegeţi să contribuiţi la creşterea gradului de siguranţă în trafic! Începutul de săptămână a venit cu un bilanţ consistent în numărul de infracţiuni rutiere constatate de poliţişti în weekendul care tocmai a trecut. 15 persoane au fost depistate în timp ce conduceau cu o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar alte 10 au fost surprinse de poliţişti conducând pe drumurile publice fără a deţine permise de conducere sau fără drept de a conduce (permise reţinute).

SUCIU DE SUS

Recordul în materie de alcool la volan aparţine unui bărbat de 34 de ani, domiciliat în judeţul Bistriţa Năsăud. Acesta a fost oprit pentru verificări duminică, 25 august, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii Suciu de Sus. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Târgu-Lăpuş, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

MOISEI

Un bărbat de 43 de ani din Moisei ani, care conducea cu o alcoolemie de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu a păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus în faţa sa. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

SIGHETU MARMAȚIEI

Pentru că se afla în stare de ebrietate, un tînăr de 28 de ani din Sighetu Marmaţiei nu a oprit la semnalele poliţiştilor. La scurt timp a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu autoturismul într-un gard, după care a încercat să fugă. A fost prins şi imobilizat de poliţişti, iar întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toate persoanele depistate că au comis infracţiuni sunt cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite. Poliţiştii vor fi pe drumurile publice şi în săptămâna care tocmai a început. Nu au target de amenzi! Cu cât îi vor depista mai repede pe cei care conduc în stare de ebrietate, cu atât va scădea numărul accidentelor rutiere şi al persoanelor rănite! Conduceţi cu responsabilitate!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.