SALVAMONT ÎN ACȚIUNE: Un bărbat a căzut dintr-o căruță într-o râpă pe Valea Vaserului (foto/video)

0
397

O nouă acțiune a salvamontiștilor maramureșeni. În urma unui apel 112 venit aseară s-a anunțat un accident în zona Novăț, de pe Valea Vaserului. O persoană a căzut din căruță într-o râpă și a suferit o lovitură puternică la coloană.

Un echipaj de prim răspuns de la Salvamont Maramureș, formația Vișeu de Sus s-a deplasat la fața locului indicat de un aparținător, însoțit de un echipaj SMURD de la stația Vișeu de Sus.

Ajunși la fața locului s-a acordat primul ajutor victimei. Din fericire bărbatul își putea mișca mâinile și picioarele. Salvamontiștii au folosit o saltea vacumatică – un dispozitiv special pentru astfel de cazuri care asigură o protecție suplimentară în cazurile în care există suspiciune de fractură la coloană.

Apoi victima a fost transportată în targă UT 2000 aproape 3 kilometri până la locul n care autoutilitara SMURD a avut acces.

”S-a încercat obținerea datelor GPS din zona respectivă în vederea pre-alertării elicopterlui SMURD dar în zonă nu este absolut deloc semnal la telefon. Evacuarea s-a făcut prin traversarea Văii Vaserului în 4 puncte și a durat aproximativ 50 de minute” au precizat reprezentanții Salvamont Maramureș.

Victima a fost predată echipajului medidcal deplasat în zonă. Acesta prezenta dureri abdominale puternice și un hematom sever la coloană, fiind transportat la cel mai apropiat spital – cel din Vișeu de Sus.

credit foto și video – Salvamont Maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.