ÎN COMĂ ALCOOLICĂ – La 1,91 mg/l al alcool pur în etilotest era inevitabil să nu provoace un accident

0
956

GROȘI

În urma unui apel prin SNUAU 112, poliţiştii Secției 1 Groși s-au deplasat aseară, în jurul orei 20.00 pe strada Unirii, din comuna Săcălășeni, unde a avut loc un accident de circulație.

La fața locului s-a constatat faptul că un bărbat de 43 de ani, care conducea un autoturism dinspre Săcălășeni spre Cătălina, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă şi s-a oprit într-un șanț. La fața locului s-a prezentat un echipaj SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale conducătorului auto, acesta refuzând transportul la o unitate medicală.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1.91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat recoltarea.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

BÂRSANA

Un alt accident produs pe fondul consumului de alcool s-a înregistrat pe raza localităţii Bârsana. În timp ce patrulau pe drumul comunal Valea Morii, poliţiştii au observat un autoturism avariat. Lângă autoturism a fost identificată persoana care a condus maşina, un bărbat de 33 de ani, din Bârsana.

Verificările poliţiştilor au relevat că în timp ce conducea autovehiculul, acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu partea dreapta faţă a autoturismului într-un gard din beton. În urma impactului au rezultat pagube materiale.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 1,22 mg/l de alcool în aerul expirat. Astfel, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

SĂLIȘTEA DE SUS

Un alt dosar penal pentru infracţiuni rutiere a fost întocmit pe numele unui bărbat de 41 de ani din Săliştea de Sus. Acesta a fost oprit în trafic pentru verificări în timp ce conducea pe DJ186, constatându-se că avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat şi că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsuri legale.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.