FOTO – PRINȘI ÎN LETCA: 5 afgani aduși la Centrul de Refugiați Șomcuta Mare

0
588

În ceas de noapte, cetățenii străini au fost “puricaţi” de polițiștii sălăjeni. Era vorba de cinci asiatici care doresc să primească azil în România.


Colegii noștri de la SportulSălăjean ne transmit că incidentul s-a petrecut vineri seara, pe la ora 22.30, când pe raza localităţii Lemniu au început să mişune cinci persoane necunoscute.

Un localnic a sunat de urgenţă la 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a început cercetările.

Nu a trebuit mult pentru a se vedea că oamenii nu erau români. Era cetăţeni străini, originari din Afganistan…

“La data de 09.08.2019, ora 22.30, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda, au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o persoană de sex masculin, despre faptul că a identificat un grup de 5 bărbați, de cetățenie stăină, pe raza loc. Lemniu, jud. Sălaj. În urma deplasării la locul indicat au fost identificaţi 5 cetăţeni din Afganistan cu reședința în România. Acestia dețineau documente temporare de identitate, fiind solicitanți de azil”, a punctat agent șef de poliție Maria Cristea – purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Sălaj.

De precizat că cei cinci afgani au fost verificaţi şi s-a confirmat că ei aveau actele de azil de la Centrul de Refugiați Șomcuta Mare valabile.

Cu toţii, au fost îndrumaţi să se deplaseze către Centrul de Refugiați din judeţul Maramureş.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.