EXCLUSIVITATE: Băimărean ucis în bătaie în zona Meda. Criminalul eliberat din pușcărie în baza recursului compensatoriu (ACTUALIZARE)

1
2797

O crimă înfiorătoare a avut loc în zona Meda din Baia Mare. Conform informaţiilor confirmate oficial de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, un băimărean în vârstă de 59 de ani a fost omorât de doi indivizi, care, după ce l-au lovit cu pumnii şi picioarele, l-au şi jefuit. Tragicul eveniment a avut loc la sfârşitul săptămânii trecut, pe str. D. Vodă.


Victima se plimba cu bicicleta când doi bărbaţi de etnie romă l-au oprit. Suspecţii au început să-l lovească, bărbatul a căzut şi s-a lovit la cap, rămânând inconştient.
Trecătorii au sunat la 112, la faţa locului ajungând echipaje medicale, iar victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă “Constantin Opriş”. Starea sa s-a agravat, iar în cursul serii de duminică a decedat.


Cazul a fost preluat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală gravă şi tâlhărie, cu autori necunoscuţi.
Duminică, suspecţii au fost identificaţi, însă datorită survenirii decesului părţii vătămate, încadrarea juridică a fost schimbată în infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, iar dosarul de urmărire penală a trecut la procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

“Cei doi au fost identificaţi în scurt timp, unul dintre ei, un băimărean de 30 de ani a fost arestat preventiv”, spune Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt IPJ Maramureş.

A scăpat din pușcărie cu ajutorul recursului compensatoriu!
Bătăușul a mai avut probleme cu legea, și nu orice probleme. A fost condamnat la închisoare pentru… omor, însă a scăpat relativ ieftin. “Cazul a fost preluat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală gravă şi tâlhărie, cu autori necunoscuţi. Însă, cum a survenit decesul, încadrarea s-a schimbat în lovituri cauzatoare de moarte, iar cazul se află, în prezent, în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș. Ceea ce este important, însă, este faptul că suspectul a fost eliberat de curând, după ce a fost condamnat la o pedeapsă de zece ani pentru săvârșirea infracțiunii de omor. A beneficiat, însă, de recursul compensatoriu și a fost eliberat după ce a ispășit numai o parte din pedeapsă”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.