URMĂRI COD ROȘU: Pagube uriașe în Baia Mare și Hideaga. Un copac a căzut peste o mașină în care erau 3 copii și un adult (foto/video)

1
1352

Urmare a avertizărilor COD ROȘUcare au vizat grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice frecvente și averse torențiale, la nivelul județului Maramureș până la ora 19:30 au fost semnalate următoarele efecte:

  • În municipiul Baia Mare 10 acoperișuri de bloc distruse, 8 acoperișuri de case, mai multe autovehicule avariate și peste 100 de copaci doborâți. De asemenea un autoturism a rămas blocat din cauza unor arbori căzuți pe carosabil. În autoturism se aflau 4 persoane, 3 copii și un adult. Aceștia nu au suferit răni în urma prăbușirii arborilor.
  • În localitatea Hideaga au fost distruse circa 5 acoperișuri de casă, mai multe autovehicule și mai mulți arbori căzuți.

Efectivele ISU Maramureș sunt și în acest moment pe teren pentru înlăturarea efectelor negative și pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Totodată, pompierii maramureșeni îi sfătuiesc pe cetățeni ca în caz de fenomene meteo imediate sau de vânt puternic să se adăpostească în imobile sau în spații închise care le asigură protecția.

În cazul în care persoanele sunt surprinse în spații deschise, trebuie să se îndepărteze rapid din acea zonă. Recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

În Baia Mare vântul a atins viteza de 104 km/oră conform informațiilor oficiale.

CE URMEAZĂ?

Autoritățile au emis cod portocaliu de inundații. Sunt așteptate scurgeri importante de pe versanții munților, viituri pe râurile mici, dar și depășiri ale cotelor de inundații ale râului Someș.

De altfel, la Jibou (Sălaj) drumurile au fost deja acoperite de ape.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.