COD ROȘU: Grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică. Prăpăd în Maramureș. SISTEM ESUAT RO-ALERT – Au avertizat populația când prăpădul trecuse (foto/video)

0
1857

COD : ROSU Data emiterii : 28-05-2019 ora 16. Valabil de la : 28-05-2019 ora 16:40 până la : 28-05-2019 ora 17:20 In zona : Județul Maramureş: Baia Mare, Baia Sprie, Tăuții-Măgherăuș;

Se vor semnala : GRINDINĂ de MARI dimensiuni, vijelie puternică, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25…35 l/mp.

ACTUALIZARE – Ro-Alert, sistem eșuat

Pentru codurile portocalii de vreme nefavorabila la nivelul județului a fost emis mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Doar că cititorii noștir ne-au trimis capturi foto cu mesajul primit prin sistemul Ro-Alert: Toți au primit sms-ul de cod roșu când prăpădul luase sfârșit.

În Baia Mare zeci de acoperișuri au fost luate de vânt, zeci de fațade ale blocurilor și nu numai avariate. Zeci de mașini distruse.

Copac prabusit pe DN 1 C in zona ”Doua Veverite”. Se circula pe un singur sens. S-au deplasat pentru interventie la fata locului angajati de la sectia de drumuri nationale Baia Mare si CLSU Satulung.

Grindina si rafalele de vant puternic au afectat cinci linii de alimentare cu energie electrica. La aceasta ora nu sunt alimentati cu energie electrica 3313 consumatori. Zone afectate: partial municipiul Baia Mare, inclusiv consumatori din zona Ferneziu, Blidari, Izvoare. Localitati afectate partial Lapusel, Bozanta Mare si Berinta.

Detașamentu Baia Mare intervine cu 4 echipaje pentru inlaturarea efectelor negative. Pe strazile Caragiale, Victoriei si Victor Babes.

Mai multi copaci prabusiti pe strada Victor Babes, respectiv zona Mall Vivo. Intervin in zona pompierii militari si CLSU Baia Mare.

Pentru remedierea defectiunilor din retelele de alimentare cu energie electrica se deplaseaza echipe de interventie de la societatea Electrica, in zonele afectate.

Nu avem raportate victime sau persoane ranite pana la aceasta ora, datorita fenomenelor meteorologice periculoase.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.