INUNDAȚII LA SĂLIȘTEA DE SUS: Curțile gospodăriilor inundate de torenți la Săliștea de Sus (foto/video)

0
987

Codul galben și portocaliu de ploi torențiale a ieșit în Maramureș, însă a rămas în vigoare codul galben de inundații. Iar primele probleme au apărut deja în zona de nord a județului.

Ploaia abundentă ce a căzut peste comuna Săcel a creat probleme în orașul Săliștea de Sus. Acolo curțile oamenilor au fost acoperite de ape din cauza torenților care au venit de pe versanți.

Primarul orașului, alături de pompierii civili au intervenit imediat cu excavatoare și au reușit deblocarea văilor și șanțurilor.

Din fericire apa nu a ajuns în casele oamenilor.

ACTUALIZARE

Date comunicate de CLSU Salistea de Sus: in raportul operativ: 46 case afectate de revarsarea apelor 19, anexe gospodaresti inundate din care doua distruse,. Suvoaiele de apa reultate in urma ruperii de nori au avariat un pod, cinci podete, 14,7 km de strazi, 1,5 km dr drum forestier, cinci hectare de teren arabil, 6 ,2 hectare de pasuni si fanete, rețele de alimentare cu apa si canalizare,, o fantana colmatata. Un stalp de la reteaua de alimentare cu energie electrica este amplasat intr-o zona cu alunecare de teren. Nu sunt victime sau persoane ranite din randul populatiei. Unitatea administrativ-teritoriala este alimentata cu energie electrica.

COD GALBEN HIDROLOGIC FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate: Râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 15.05.2019 ora 22:35 – 16.05.2019 ora 09:00 Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, judeţul: Maramureș. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic: Vişeu. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.