COMUNICAT: Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a început urmărirea penală a lui Vasile M.D. (VIDEO CAMERĂ SUPRAVEGHERE)

0
1350

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 02 mai 2019, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a fost înregistrat dosarul penal cu numărul 1745/P/2019, în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. c Cod penal.

În cauză a fost începută urmărirea penală “in rem” cu privire la infracţiunea menţionată mai sus, iar cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, Biroul de Investigații  Criminale.

La data de 03 mai 2019 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul D.M.V., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. c Cod penal.

Precizăm că, efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Doi martori au asistat pasivi la agresiunea copilului

Sunt imagini surprinse pe 25 aprilie, la intrarea într-un complex sportiv din Baia Mare. Un individ urmăreşte cu privirea un copil de opt ani.

Peste aproximativ un minut, bărbatul îl abordează pe băiat. Iar după o scurtă discuţie, începe să-l atingă. Şocant este că la câţiva metri distanţă, doi martori asistă pasivi la agresiunea sexuală.

Mama băiatului spune că “domnul era sub scări şi nimeni nu a luat nicio atitudine. Copiii sunt uşor influenţaţi şi nu sunt la vârsta la care să judece, să poată lua o decizie clară. O bombonică. Poftim! Şi l-am atras şi e gata“. 

Într-un final, un alt bărbat care îşi aştepta nepotul să iasă de la înot a intervenit. Iar individul s-a făcut nevăzut. 

Se spune că deşi părinţii au depus plângere în ziua respectivă, a durat o săptămână să se deschidă dosar penal. Nimeni nu a putut explica de ce atât de târziu

Procurorii vor să afle dacă există o legătură între acest caz şi o agresiune de anul trecut

Anchetatorii au transmis, printr-un comunicat, că bărbatul care apare în imagini a fost identificat abia pe 3 mai. Potrivit unor surse, procurorul a decis să fie cercetat în stare de libertate.

Cinci zile, ancheta nu a înaintat. Abia miercuri, după ce cazul a apărut în presă, bărbatul, care neagă toate acuzaţiile, a fost dus la expertiza psihiatrică. Dar tot nu a fost reţinut. Este cercetat pentru agresiune sexuală, un abuz care lasă traume adânci în sufletele copiilor. 

Gabriel Diaconu, psihiatru: Pentru că nu pot neapărat să proceseze psihologic imediat ce se întâmplă, fac ce fac toţi copiii. Se vor juca pe tema asta, ca să priceapă cumva. Şi ce se petrece? Vedem copii care agresează alţi copii 

Agresiunea a avut loc în oraşul în care, anul trecut, o fetiţă de cinci ani a fost violată şi ucisă.

Cazul Esterei nu a fost elucidat nici până acum. Deşi au fost ridicate probe ADN de la locul crimei, anchetatorii nu l-au identificat pe asasin.

În astfel de situaţii, pedofilii sunt primii vizaţi. Pe baza acestor teste, anchetatorii ar putea afla dacă există sau nu vreo legătură între cele două cazuri.  (Observator Antena 1.ro)

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.