Riscurile și efectele negative ale consumului de droguri, prezentate elevilor Școlii Gimnaziale din Chelința (foto)

0
566

Inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş – Cristina Moldovan, a participat la o activitate organizată de Şcoala Gimnazială din Chelinţa în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş, având ca scop informarea elevilor cu privire la riscurile şi efectele negative ale consumului de droguri.

La întâlnire au participat un număr de 48 de elevi din clasele a VI-a, VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Chelinţa, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş, inspector şcolar pe problemele romilor în cadrul Inspectoratului Şcolar Maramureş, directorul unităţii şcolare, cadrele didactice şi mediatorul şcolar.

Scopul întâlnirii a fost de a informa şi prezenta elevilor prezenţi, riscurile şi efectele negative ale consumului de droguri.

În acest sens s-au purtat discuţii cu elevii, cărora le-au fost prezentate şi materiale (prin sistem videoproiector) de către reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş.

De asemenea, grupul ţintă (elevi), a realizat desene care prezintă consecinţele consumului de droguri, urmând ca acestea să fie cuprinse în cadrul Concursului Naţional “Mesajul meu Antidrog” ediţia a XVI-a organizat în judeţul nostru, de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş. Desenele premiate, vor participa la faza naţională.

Inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş a purtat discuţii cu elevii prezenţi, în sensul conştientizării asupra riscurilor consumului de droguri în general, dar şi cu privire la importanţa educaţiei în formarea oricărei persoane.

Pentru anul şcolar 2018-2019, la şcoala gimnazială din Chelinţa există un număr de 380 de elevi, din care 362 sunt romi – 72 sunt preşcolari, 193 aparţin claselor 0-IV, iar 97 claselor V-VIII.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.