Drumul județean DJ 109F, afectat de căderi de pietre în Pasul Rotunda (foto)

0
688

În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat și aprobat solicitarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Băsești referitoare la alocarea de la nivel central a unor resurse financiare pentru reabilitarea clădirii primăriei afectate de incendiul de la începutul lunii aprilie.

Precipitațiile din ultima perioadă, respectiv temperaturile scăzute din timpul nopții au contribuit la căderea unor bolovani și pietre pe DJ 109F, în Pasul Rotunda, pe tronsonul Cavnic – Strâmbu Băiuț, la jumătatea zonei de serpentine. Directorul SC Drumuri și Poduri SA Maramureș. Emil Marinescu, a precizat că angajații societății au intervenit cu utilaje și au îndepărtat pietrele căzute de pe partea carosabilă și au curățat partea carosabilă de formațiunile de dimensiuni mai mici. În același timp au format o zonă/culoar de protecție pentru ca pietrele/bolovanii care se mai pot desprinde de pe versant să nu mai ajungă pe partea carosabilă. Zona afectată de căderile de pietre pe sectorul de drum județean a fost presemnalizată cu indicatoare rutiere.

Prefectul Vasile Moldovan, președintele CJSU Maramureș, a declarat că fenomenul nu este oprit, iar în situația în care drumul județean va fi afectat în continuare și vor fi semnalate căderi de bolovani care să pună în pericol siguranța persoanelor și autovehiculelor aflate în trafic, administratorul drumului județean va proceda la închiderea acestuia. Situația este monitorizată de către angajații societății, dar și de către echipaje de poliție rutieră.

credit foto: Adi Oros

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.