AVERTISMENT DE LA POLIȚIȘTI: Atenţie la escroci! Au reapărut colecţionarii germani

0
515

Poliţiştii băimăreni au primit semnale că, de curând, pe străzile municipiului şi pe uşile de la scările blocurilor, au reapărut afişele colecţionarilor de maşini de cusut.

Ţinând cont de faptul că, în trecut, astfel de afişe, care promit oferirea unor sume fabuloase de bani în cazul înstrăinării obiectelor de interes, s-au dovedit a fi adevărate escrocherii, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi pentru a nu cădea în plasa infractorilor. Nu puţine au fost cazurile, la nivel naţional, în care persoane de bună credinţă au fost înşelate cu sume mari de bani prin metoda „Singer” sau „maşina de cusut”.

Scenariul folosit de escroci este, de regulă, următorul: odată ce oamenii sună la numărul afişat, li se spune că vor intra în posesia sumei fabuloase doar dacă achiziţionează o pereche pentru maşina de cusut (şi chiar li se indică o persoană care deţine o maşină asemănătoare) sau doar dacă deţin certificat de autenticitate a acesteia (în caz contrar, li se indică o persoană care, contra unei sume de bani, eliberează un astfel de certificat). După ce oamenii intră în joc şi îşi cheltuie banii pe o altă maşină de cusut sau pe certificat, nu li se mai răspunde la telefon şi nu mai pot contacta colecţionarul iniţial.

Până la această dată nu au fost depuse sesizări la Poliţia municipiului Baia Mare privind comiterea unei astfel de înşelăciuni.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.