HARTĂ. Cum se va tranzita Ungaria începând cu 1 septembrie

0
1633

Cum se va tranzita Ungaria începând cu 1 septembrie. Potrivit MAE, tranzitul se va face în aceleași condiții, prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică cu omologul său, solicitând clarificări cu privire la regulile pe care Ungaria le va impune începând cu 1 septembrie.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 29 august 2020, o convorbire telefonică cu omologul său ungar Péter Szijjártó, în continuarea demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe pentru obținerea din partea autorităților ungare a clarificărilor privind informațiile apărute în spațiul public referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

HARTĂ. Cum se va tranzita Ungaria, începând cu 1 septembrie

Conform oficialului din țara vecină, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite.

“Regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

În cadrul discuțiilor, s-a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice.

Click pe link pentru a vedea harta online:

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1TTwJysYGATqZNRi3NuP6B6_tYmxVF1JO&ll=48.00609015461081%2C24.940169621103323&z=6

Ieri, autoritățile din Ungaria au anunțat închiderea granițelor în fața cetățenilor străini. Excepții vor fi impuse pentru convoaiele militare și umanitare, pentru delegațiile diplomatice și cele de afaceri, pentru lucrătorii transfrontalieri și pentru participanții la competițiile sportive. Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a precizat și că se va asigura tranzitarea Ungariei.

Ministerul Afacerilor Externe din România a solicitat lămuriri. MAE a mai punctat și faptul că informațiile pe de site-ul oficial al ministerului vor fi actualizate în momentul în care Budapesta va lua și formal deciziile de restricții.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.