Numai vorbe, minciuni și panglici…

0
109

După ce ne-a aburit patru ani cu râurile de lapte și miere pe care le va dirija asupra Maramureșului de nu vom mai ști ce să facem de atâta bunăstare, liberalul Ionel Bogdan se pare că s-a prins de faptul că repetarea șlagărului „Promisiuni”, singura piesă din repertoriul său electoral, nu mai are succes în rândul ascultătorilor, cu excepția fanilor galben-albaștri, care nu ar vrea în ruptul capului să își piardă sponsorul atât de generos cu ei.
Reacția alegătorilor băimăreni e mai mult decât firească, nu mai pot crede o iotă din spusele lui Ionel, ca atare e limpede că nu își vor încredința următorii patru ani unuia care spune multe dar a demonstrat, la județ, că nu-i în stare de nimic. Cei care merg mai departe cu logica sunt conștienți că în condițiile actuale un asemenea primar ar condamna Baia Mare la stagnare, la încremenire, dezvoltarea mult așteptată rămânând în continuare doar o poveste de campanie electorală.
Da, Ionel s-a prins de figură și a trecut la acțiune, conform vechiului slogan electoral „fapte nu vorbe”. Sigur că faptele nu există dar la repezeală improvizează, găsește câte ceva pe ici pe colo dacă insistă cu adevărat.
Zilele trecute staff-ul de campanie i-a organizat o conferință de presă în centrul istoric al orașului, la o oră matinală, promovată în direct, ca și cum ar fi fost vorba de un eveniment epocal, cu urmări pe măsură. La început am crezut că a înviat Iancu de Hunedoara și a venit în Baia Mare să ceară restituirea imobilului din preajmă. Dar n-a fost el. A fost doar Ionel și Gabriel, cei doi arhangheli liberali pe stil nou care, în visele lor cu zmei și zâne, încă mai cred că vor putea pune lăbuțele fine și nemuncite pe oraș și județ.
Motivul acestei trezirii bruște a fost anunțarea unei mari investiții, de fapt cea mai mare din ultimii nu știu câți ani, care ar urma să înceapă în Baia Mare. Ceva asemănător cu cele două miliarde de euro pe care le-a promis Ionel acum patru ani. Astăzi încercă din răsputeri să ne arate că a adus o parte din ele, dar eforturile lui sunt de prisos pentru că nu putem vedea ceea ce nu există.
Au adus în piață și doi reprezentanți ai unei firme germane care a închiriat ceva spațiu în fostele hale ale industriale construite de regimul trecut la ieșirea spre Baia Sprie, unde ar urma să înceapă și să se deruleze marea investiție legată de utilaje din industria textilă. Ai noștri vorbitori s-au lăudat și au promis, cei ai firmei, vizibil stânjeniți de situația în care au fost puși, fiind mai mult decât rezervați. Și cum nu avea cum să lipsească scenariul SF, ai noștri au promis că firma va dezvolta și un centru de cercetare mai prin centrul urbei, unde inteligența băimăreană va avea de lucru.
După ce au bifat încă o realizare epocală, junii liberali Ionel și Gabriel și-au intrat în mână așa că au purces degrabă să inaugureze obiective neterminate. Cum majoritatea celor cuprinse în Planul lui Bogdan nu sunt nici măcar începute, cei doi au dat năvală la aeroport, acolo unde o firmă serioasă face lucruri utile și frumoase.
Sigur că lucrările sunt departe de a fi finalizate, nu din vina constructorului ci a celor doi prințișori care au făcut tot posibilul să întârzie licitațiile de atribuire a lucrărilor, până ce aproape s-a ajuns în situația să pierdem investiția. Dar, așa cum am menționat, câteva obiective mărunte din cadrul proiectului sunt aproape de finalizare.
Este vorba de Remiza PSI și drumul perimetral din cadrul Aeroportului Maramureș, așa că nu se putea ca Ionel Bogdan să nu organizeze o conferință de presă, alături de Gabriel Ștețco în care să se laude cu mărețele realizări, cu toate că mai corect ar fi fost să vorbească despre „mărețele întârzieri” în derularea proiectului.
Din nou aproape o oră de povești, laude, mulțumiri, promisiuni, euro, panouri fotovoltaice, realizări excepționale, și multe alte drăcovenii de care lumea e sătulă peste cap.
Nu putea guru Bogdan să scape ocazia de ieri de a anunța noi zboruri spre destinații externe, așa cum a făcut în cei patru ani irosiți, dar din care nu s-a materializat nimic. De data asta a venit cu un supliment: din toamnă vom avea mai multe zboruri interne. Ca de obicei, promite multe și nu poate face nimic.
Se pare că disperarea a pus stăpânire pe el. Nu trebuie să își fac probleme. Mult a fost, puțin a mai rămas. Peste două săptămâni băimărenii au să-l scape de istovitoarea și apăsătoarea situație în care se află. Alegătorii sunt înțelegători, nu-l pot lăsa în chinuri și dureri.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.