„Călăul de boschetari”, maramureșeanul Bota, pus în libertate la 65 de ani. Acesta a ucis 11 oameni ai străzii

0
116

Statul român nu-l mai poate ține în spatele gratiilor pe cel mai prolific ucigaș în serie. Grigore Bota, supranumit ”Călăul de boschetari”, a omorât 11 oameni.

Maramureșeanul Grigore Bota, deținutul cu cele mai multe crime la activ, urmează să-și încheie perioada de executare a pedepsei peste doar câteva zile. În urmă cu două decenii și jumătate, Bota a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a ucis 11 oameni ai străzii.

”Călăul de boschetari” urmează să fie eliberat peste câteva zile
”Călăul de boschetari” avea 41 de ani în momentul în care a fost capturat, la scurtă vreme după ce a încercat să ucidă un om cu un bolovan. Acesta a reușit să se ferească, să fugă și să anunțe o patrulă de poliție care se afla în apropiere. Ar fi fost a 12-a victimă a criminalului maramureșean.

Între timp, Grigore Bota a împlinit 65 de ani și a solicitat reducerea pedepsei la 25 de ani de închisoare pe motiv de limită de vârstă. În noiembrie 2023, Tribunalul Maramureș a admis cererea de înlocuire a pedepsei detenției pe viață, din care a dedus perioada în care acesta a fost reținut și arestat preventiv. Instanța a emis un nou mandat de executare a pedepsei închisorii, care urmează să expire pe data de 5 aprilie 2024.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.