PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Lupii lui Calancea se întorc la origini, pe meleagurile strămoșilor – DACII LIBERI. Doar la MândrIE maramureșeană

0
569

Dragonul dacic sau dragonul cu cap de lup a fost stindardul standard al luptatorilor geto-daci. Acest steag de lupta poate fi văzut pe soldații lui Decebal în mai multe scene descrise pe Columna lui Traian de la Roma, reprezentând o fundamentare extraordinară a istoriei acelor vremuri. Erau neînfricaţi în luptă, băgând-și în sperieţi inamicii cu atitudinea lor de animal sălbatic. Lupul era animalul totemic al războinicilor de pe aceste meleaguri.

Astfel, după cucerirea Daciei de către oastea condusă de Împăratul Traian, foarte mulți ostași daci nu au acceptat condiția de învinși și s-au refugiați în munți. Cei mai mulți în Munții Maramureșului, continuând să-și ducă viața în pustietate, printre fiarele sălbatice ale acelor vremuri, fiind cunoscuți ca dacii liberi!

După două mii de ani, lupii au revenit în forță. De această dată, constituindu-se ca grup la Chișinău și având alte îndeletniciri zilnice, fiind prezenți pe marile scene din Republica Moldova și România.

Coordonatorul lor este Alex Calancea, un chitarist bass, compozitor și producător, adept al genul etno-rock, cu influențe și din zona folclorului urban distorsionat, a muzicii electronice și chiar din curentul trap. Muzicanții lui folosesc instrumente diverse, inclusiv tradiționale, care aduc un mix de sunete interesant și în același timp original.

Pentru prima dată în Maramureș, LUPII lui Alex Calancea sunt cei care ne vor încânta sâmbătă seara la MândrIE maramureșeană, promițând un show total! Muzica lor, o fuziune naturală unde poți auzi groove-urile de Drum’n’Bass și pasajele clasice împletite cu folclorul urban ne va aduce bucurIE, veselIE și multă voie bună.

Dacă nu v-ați achiziționat încă bilete, ar trebui să accesați cât mai repede platforma de ticketing: https://ove.ro/mandrie-maramureseana-2023

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.