CECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor

0
196

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a lansat prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă.

Astăzi, la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare s-a desfășurat etapa județeană a Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, concurs organizat, în județul Maramureș, de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), filiala Maramureș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Au fost vizați elevi din clasa a XI-a, liceu– filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice, din învățământul preuniversitar de stat și particular.

Concursul este menit să stimuleze și să încurajeze educația financiar-contabilă în rândul tinerilor, aceștia trebuind să facă față provocărilor tot mai mari pe care le aduc schimbarea tehnologiei și a modelelor de afaceri, globalizarea și digitalizarea.

CECCAR, în calitate reprezentant al profesiei contabile din România, se implică, în mod constant, în proiecte care să asigure atât dezvoltarea profesiei contabile, cât și formarea de noi generații de profesioniști în domeniul financiar-contabil, pentru o profesie capabilă să răspundă noilor provocări ale pieței muncii și erei digitale.
La concurs au participat elevi din cinci licee din județul Maramureș, respectiv Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, Liceul Teologic Penticostal Baia Mare, Liceul Tehnologic „Marmația” Sighetu Marmației, Liceul Tehnologic Agricol ,,Alexiu Berinde” Seini și Liceul Borșa, iar CECCAR a premiat performanța elevilor prin acordarea de diplome si de premii în bani: 700 de lei (Premiul I), 500 de lei (Premiul II), 300 de lei (Premiul III) și 200 de lei (Mențiunea).

Concursul va continua cu etapa națională, ce se va desfășura la București, în data de 17 iunie 2023, etapă la care s-au calificat primii doi clasați la faza județeană: Grad Mark Sebastian și Coman Paul Andrei, elevi la Liceul Tehnologic „Marmația” Sighetu Marmației.
Le urăm mult succes elevilor maramureșeni care ne vor reprezenta județul la faza națională!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.