Doi maramureșeni, eroii momentului. Au ajutat la salvarea unui copilaș de doar 3 ani

0
105

Agent de poliție Mîţ Dumitru-Ioan din cadrul Poliției Orașului Baia Sprie și plutonier-adjutant Chertiţă Petrişor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș se aflau în obișnuitul serviciu de patrulare și supraveghere al traficului rutier în localitatea Satu Nou de Sus.
La un moment dat au observat în trafic un autoturism care circula cu viteză, având direcția de deplasare spre strada Oborului. Polițiștii i-au efectuat semnal regulamentar de oprire, iar la volan au identificat o femeie de 39 de ani din satul Rus, care a relatat pe un ton alert faptul că, fiul ei de 3 ani jumătate, aflat în autoturism, are dificultăți de respirație și necesită în regim de urgență îngrijiri medicale.

Nu au stat pe gânduri, au pornit semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei și au însoțit autoturismul până la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare.
Starea băiețelului a fost stabilizată, iar noi, nu putem decât să mulțumim și să felicităm patrula pentru ajutorul acordat.

Polițiștii din Baia Sprie nu sunt străini de astfel de fapte. De-a lungul timpului au fost părtași la mai multe fapte de întrajutorare a comunității, fiind permanent aproape de cetățenii orașului.
Polițistul de proximitate Petrovan Cristian care, în anul 2018, datorită calităților sale de polițist, a salvat viața unui om aflat în primejdie. Un alt caz a avut loc în decembrie 2020, când, un alt polițist din Baia Sprie a escortat o femeie însărcinată la Spitalul Județean Baia Mare, iar în 2019, o polițistă a acordat primul ajutor unei femei de 78 de ani, care se afla căzută în baia domiciliului.
De asemenea, polițiștii din Baia Sprie s-au implicat intens în activitățile de solidaritate față de cetățenii ucraineni trecuți prin perioada grea încercată iar, de sărbători, sunt permanent alături de familiile cu o situație financiară precară.

„Ne mândrim cu ei și ne înclinăm pentru fiecare gest și sacrificiu!”, spun reprezentanţii IPJ Maramureş.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.