Cetățenii din zona Păltinișului…„Niște …. fără minte, domnule!”

0
371

Cazul de aseară din Baia Mare, virilizat și ajuns subiect principal la toate emisiunile de știri din țară și nu numai, este o normalitate pentru băimăreni. Mulți dintre noi trecem zilnic prin această zonă și deja ne-am obișnuit cu ce se petrece acolo. Nu cred că este șofer băimărean să nu fi pus o frână serioasă din cauza unui minoritar care s-a angajat în trecere străzii pe loc nepermis. Puteam să fim cu toții în locul tinerei de ieri seară.

Toate bune până aici, îi înțelegem, nu-i condamnăm, dar când se întâmplă ce s-a petrecut aseară, deja nu mai e bine! Dacă nu știți despre ce vorbim aici, vă prezentăm pe scurt cum stau lucrurile: Un copil de etnie rromă s-a angajat în traversarea străzii dintre mașinile parcate, fără să se asigure. A fost surprins și accidentat de un autoturism condus de o femeie în vârstă de 31 ani. Șoferița a coborât imediat să îi acorde primul ajutor și a sunat la 112, în timp ce zeci de băimăreni de etnie rromă s-au adunat la locul accidentului și au tăbărât pe șoferiță. Aceasta a fugit și s-a refugiat într-un magazin. Autoturismul femeii a fost distrus de rromi, dar și magazinul în care s-a refugiat. Doar cele 8 echipaje ale poliției și trei echipaje ale Jandarmeriei au reușit să îi țină în frâu.

Echipaje care s-au deplasat pe banii noștri, echipaje care poate trebuiau să fie în cu totul alt loc, intervenind pentru siguranța noastră. Apoi, vorbind de magazinul distrus și autoturismul femeii ghinioniste, cine plătește pentru refacerea lor? Minoritarii?

De zeci de ani situația este aceeași. Tot povestim, facem proiecte de integrare, îi responsabilizăm, le ducem  donații și plătim tot din banii noștri sute de mii de lei pentru proiecte care se pare că nu au nici un rezultat.

„Sălbaticii, tot sălbatici rămân! Lucrez în Tăuții de Sus, trec zilnic prin zona aceea și acum sunt obișnuit cu ce văd, dar nu e bine fraților. Vorbim de cultură, de dezvoltarea comunității noastre și la 2 pași de centrul istoric și Turnul lui Ștefan, ai șansa să călătorești în timp. Îs niște maimuțe fără minte și așa vor rămâne. E drept, sunt și exemple de bune practici, dar prea puține. Majoritatea oamenilor de acolo aduc doar minus orașului nostru și nimeni nu face nimic, nici poliția, nici primăria, nimeni. Și ajungem în momente de genul, când chiar viața ne este pusă în pericol din cauza violenței lor duse la extrem.” – a fost doar unul din mesajele de pe rețelele de socializare

De asemenea, vă amintim și de cazul Esterei, de exemplu, lăsând-vă pe voi să vă faceți o idee și să comentați.

https://www.emaramures.ro/un-an-de-la-moartea-esterei-ancheta-in-cazul-crimei-de-la-cuprom-s-a-impotmolit/embed/#?secret=rfQa2KtP33

Și nu în ultimul rând, mai lăsăm și asta aici ca să vă aduceți aminte ce făceau alții, atunci când noi stăteam ca proștii în autoizolare.

https://www.emaramures.ro/prefectura-fake-news/embed/#?secret=nKCB2BTsDG

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.