Întâmpină noul sezon rece fără stres și departe de pericole, sub protecția coșurilor de fum performante

0
2301

În fiecare an, improvizațiile de la nivelul sistemelor de încălzire și evacuare a fumului, devin motivul principal pentru producerea majorității incendiilor de locuințe din România. Alături de montajul neprofesional sau calitatea precară a coșurilor de fum, la aceste cauze se adaugă și situațiile necurățării la timp a acestora sau a mentenanței precare, efectuate pe cont propriu, fără vreo pregătire sau experiență prealabilă.

Din păcate, încă există destule persoane care consideră că niște simple indicații găsite pe internet, sub forma unor sfaturi pe un blog obscur sau niște filmulețe postate de amatori sunt mai mult decât suficiente. Meșterii PEFOC, cu experiența a mii de proiecte de șeminee și coșuri de fum montate cu succes clienților din întreaga țară, ne arată că, indiferent că vorbim despre un semineu lemne sau o sobă tradițională, pe cât de importantă e camera de ardere (focarul), cel puțin la fel de important este și utilizarea unui coș de fum de calitate superioară.

Șemineele au evoluat foarte mult de-a lungul timpului, având un randament tot mai ridicat, ceea ce a și dus la apariția complicațiilor legate de evacuarea gazelor de ardere. De aceea, atunci când alegi un coș de fum trebuie să ai în vedere faptul că, acesta este supus unor condiții extreme precum: diferențele mari de temperatură din timpul iernii, de la -20 la +30 grade Celsius, într-un interval scurt de timp, umiditatea sau autoaprinderea funinginei depuse pe pereții interiori sau atacul chimic cauzat de substanțele corozive din compoziția diferiților combustibili. Așadar, pentru un sistem de evacuare eficient și sigur, ai nevoie de un cos fum ceramic, cu tubulatură ceramică din șamotă, izolație de vată minerală bazaltică și mantale din beton pe exterior.

Pe măsură ce se ridică în coș, gazele de ardere se răcesc iar condensul astfel creat, devine acid și corodează interiorul coșurilor de fum neprofesionale. Dacă un coș de fum nu este izolat termic, vaporii condensați pe pereți duc la distrugerea acestuia. Un coș de fum profesional determină funcționarea sursei de căldură la randament maxim, în timp ce unul neprofesional, duce la arderea incompletă a combustibilului, a pătrunderii fumului în locuință și a depunerii funinginii nedorite pe pereții coșului de fum. Acest caz este deosebit de periculos deoarece de la o simplă scânteie, coșul de fum poate să ia foc, și o dată cu el, întregul imobil.

Din acest motiv, specialiștii PEFOC, distribuitori și montatori iscusiți de șeminee clasice pe lemne, gaz sau peleți, dar și a modelelor de seminee electrice ieftine – soluțiile decorative și accesibile pentru orice apartament de la bloc, au reușit să identifice o serie de avantaje majore ale folosirii unui coș de fum profesional:

  • Un coș de fum profesionist este potrivit pentru a fi cuplat la surse de căldură ce folosesc
    combustibil lichid, solid sau gazos, precum șeminee, sobe pe lemne, cazane de mare
    putere sau instalații termice industriale;
  • Acesta rezistă la temperaturi ridicate și șocuri termice, fiind extrem de sigur în utilizare
    pentru ca tu și familia ta să puteți dormi liniștiți;
  • Asigură o evacuare eficientă a gazelor arse și a fumului, determinând funcționarea la
    randament maxim a surselor de căldură;
  • Se montează rapid deoarece este format din elemente prefabricate, în interiorul sau
    exteriorul locuințelor, și rezistă foarte bine la condens acid și umiditate excesivă;

Dacă îți dorești să fii în permanență la curent cu cele mai bune oferte, accesează site-ul oficial pefoc.ro pentru a descoperi universul fascinant al soluțiilor termice alternative, dar și pentru a intra în contact direct cu specialiști pe bune, care te vor învăța cum să iei cele mai bune decizii pentru a te bucura la maximum de confortul căminului tău, în siguranță totală!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.