PRELUARE 2MNEWS.RO: Medic de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, arestat pentru luare de mită

0
768

Dr. Nina Benciu, medic specialist Psihiatrie la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, a fost reținută de polițiști și apoi arestată preventiv timp de 30 de zile pentru luare de mită (14 acte materiale). Dr. Benciu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara și a fost încadrată ca medic psihiatru la spitalul din Cavnic în urmă cu mai bine de 7 ani (în ianuarie 2014).

Ea mai activa și în cadrul cabinetului medical privat pe care-l deținea în Baia Mare. Oficial, medicul Benciu a intrat în concediu de odihnă începând de luni, 13 septembrie 2021. În acea zi, ea a fost reținută pentru 24 de ore, iar marți, 14 septembrie, a fost luată decizia arestării preventive pentru următoarele 30 de zile.

Decizia arestării preventive pentru luare de mită a fost luată de magistratul de caz de la Tribunalul Maramureș, la propunerea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, și durează până în 13 octombrie 2021. Dr. Benciu a cerut instanței ca în cazul său să fie luată o altă măsura preventivă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu, însă instanța a respins cererea admițând propunerea procurorului.

În urmă cu 3 ani, medicul Nina Benciu a primit din partea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, o diplomă de onoare, “pentru profesionalism, dedicație și implicare responsabilă în sprijinirea activităților de asistență socială la nivelul municipiului Baia Mare”. La Spitalul din Cavnic existau doar doi medici psihiatri angajați, Benciu fiind una dintre aceștia.

Cătălin Vischi / 2mnews.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.