EXCLUSIV: Turiști din Cluj sinistrați pe Valea Vaserului în cabanele Ocolului Silvic Vișeu de Sus. Viitura a distrus linia ferată a Mocăniței

0
1050

Avem informații și imagini noi de pe Valea Vaserului, Vișeu de Sus, Maramureș. În zona stației Făina a bătrânei Mocănițe sunt două cabane ce aparțin Ocolului Silvic Vișeu de Sus (Direcția Silvică Maramureș).

Înainte de emiterea codurilor roșii de furtuni și fenomene extreme în zona Vișeu de Sus – Borșa, mai mulți turiști din Cluj urcaseră cu Mocănița pe Valea Vaserului. Aceștia s-au cazat la Cabanele ”Vaser” și ”Făina”. Imobilele au fost înconjurate de ape însă fără a intra în imobile.

Au existat informații neoficiale că acolo s-ar fi cazat mai mulți politicieni din București. Aceste informații au fost infirmate oficial de către directorul Direcției Silvice Maramureș, Daniel Alexandru Paicu.

”La cabana sunt cazați turiști dar nu sunt din categoria menționată de dvs. Sunt simplii turiști români din Cluj Napoca. Nu sunt stresați deloc. Vor putea coborî spre Vișeu de Sus din câte am înțeles mâine (duminică, n.r.) Tot de mâine am înțeles că își va începe din nou și traseul turistic al Mocăniței. De astăzi s-au început lucrările la linia ferată afectată de viitură” ne-a declarat în exclusivitate Daniel Alexandru Paicu, șeful Direcției Silvice Maramureș.

“De pe Vaser nu avem nimic, pana acum. De la Repedea avem doua podete afectate, care au fost colmatate de scurgerile de pe versanti si care au transportat aluviuni, material lemnos si pietris. S-a intervenit cu un buldoexcavator pentru decolmatarea lor. Sunt 12,5 km de drum comunal spalati de torenti si suvoaie de apa”, spun reprezentanţii CJSU Maramureş.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.