ACTUALIZARE / URMĂRIȚI DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ – Un contrabandist a băgat doi oameni în spital după ce s-a izbit frontal de o altă mașină apoi s-a dat peste cap. Mașina era plină cu țigări ucrainene (FOTO EXCLUSIV, VIDEO)

1
454

Revenim cu informații de ultimă oră referitoare la accidentul rutier produs în această seară pe drumul județean care leagă Bistra de Valea Vișeului.

Conform primelor informații un autoturism înmatriculat în Maramureș (cu numere provizorii) era urmărit de un echipaj al Poliției de Frontieră Maramureș (punctul Valea Vișeului), șoferul fiind suspectat de transport țigări de contrabandă.

În timpul urmăririi contrabandistul s-a izbit frontal de un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului violent mașina contrabandistrului s-a răsturnat, oprindu-se pe plafon. Cinci persoane au fost rănite: șoferul contrabandist și alte patru persoane din autoturismul care circula regulamentar. Două dintre acestea au fost transportate la Spital de echipajele medicale.

ACTUALIZARE – ITPF Sighetu Marmaţiei

În data de 15.06 a.c., în jurul orei 17.00, polițiştii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului au observat în trafic, între localitățile Valea Vișeului și Bistra, un cetăţean român, care se deplasa în viteză la volanul unui Audi A4 înmatriculat în România şi despre care se dețineau date ca are preocupări în sfera activităților de contrabanda.

A fost declanşată o acţiune specifică în vederea opririi și verificării autoturismului, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au constatat că, la scurt timp după ce a fost observat, șoferul autoturismului monitorizat, care rula cu o viteza excesivă, a fost implicat într-un accident cu o alta maşina, marca Mercedes ML, înmatriculată in Romania.
În urma accidentului, vehiculul marca Audi A4 a fost proiectat în râul Vişeu, conducătorul auto fiind grav accidentat, iar autoturismul marca Mercedes a fost avariat, în interior aflându-se trei persoane.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor conducătorului auto si au anunțat SNUAU 112. La fața locului s-au prezentat două echipaje de ambulanță și două echipaje SMURD care au acordat primul ajutor pasagerilor autoturismului avariat, precum și șoferului autoturismului căzut în râul Vișeu, care a fost transportat la spital. De asemenea, a fost anunțat un echipaj de la Poliția Orașului Vişeu de Sus care derulează cercetări cu privire la producerea accidentului.

În autoturismul marca Audi A4 au fost descoperite 5 colete învelite in folie de culoare neagră, care conţineau 2.990 de pachete cu țigări, de proveniență Belarus și Duty Free, de diferite mărci, în valoare de 34.983 lei. În cauză poliţiştii de frontieră derulează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureş

Ieri, 15 iunie a.c., polițiștii din Vișeu de Sus au intervenit la un accident rutier soldat cu victime pe D.J. 185.

La fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de 33 ani, aflat la volanul unui autoturism pe D.J. 185, între localitatea Bistra și sat Valea Vișeului, având direcția de mers către Bistra, într-o curbă, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus, la volanul căruia se afla o femeie de 30 ani din Valea Vișeului.

În urma impactului autoturismul condus de bărbatul de 33 ani a fost proiectat în albia râului Vișeu, iar conducătorul auto a suferit vătămări corporale, motiv pentru care a fost transportat la spitalul din Sighetu Marmației pentru acordarea de îngrijiri medicale fiind transferat la spitalul din municipiul Baia Mare.

Totodată, în urma evenimentului rutier și o femeie de 73 ani, pasageră în celălalt autoturism implicat a suferit vătămări corporale.

Conducătoarea unuia dintre autoturisme a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Bărbatul de 33 ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vedere stabilirii gradului de alcoolemie.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.