OPINIE: Pentru că pruncul e de etnie rromă opinia publică a presupus că ”și-a meritat-o”. Polițiștii nu s-au sinchisit să anunțe deschiderea unei amărâte de anchete pentru că presa e nașpa și minte mereu

1
394

Ce am înțeles după incidentul de ieri, în care un copil de 13 ani a fost bruscat, prins de față și băgat în mașina poliției, pe strada Culturii din Baia Mare, după ce a agresat (nu știu exact, că nu s-a dat oficial, martorii spun că a înjurat și aruncat cu pietre) niște copii într-un parc:

– Pentru că pruncul e de etnie romă, 80% din opinia publică a presupus că “și-a meritat-o”, respectiv că “a furat, a dat în cap” sau a făcut el ceva;

– Pentru că opinia publică a fost majoritară în favoarea lor, polițiștii nici nu s-au sinchisit să anunțe deschiderea unei amărâte de anchetă internă pentru a stabili dacă s-a procedat corect. Trebuie de menționat că minorul nu a opus rezistență, ba chiar plângea.

– În opinia unor polițiști, solidari cu colegul lor, presa e nașpa și minte mereu. Evident, e bună, profesionistă și jmekeră când publică chestii pozitive la adresa lor.

– Scuza polițiștilor care nu neagă (nici n-ar avea cum, imaginile arată clar ce și cum) cele întâmplate este de grupa mică: “dar ați văzut ce-a făcut?”, ceea ce demonstrează că expresia “sunteți tari doar cu bătrânii și femeile ce vând pătrunjel”, oricât de stupidă ar fi, are o doză de realitate în ea.

– Cu astfel de acțiuni, dar mai ales atitudini, oricât s-ar străduii unii dintre polițiști, imaginea instituției o să rămână una dezastruoasă.

Ce să zic, nu mai zic nimic.

Adrian Barbur

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. Si totusi…. Chiar nu a facut ABSOLUT nimic ?! Aiurea…. Vorbim totusi despre etnia rroma. Ce vroiati sa ii faca politia ? Sa ii mai aduca pietre ?! Si nu o mai pasati pe asta cu “plangea”….. Ce mila doriti sa obtineti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.