Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent

0
313

Bătaia de joc la adresa românilor continuă. Cu toate că în România s-au vaccinat aproximativ un milion de persoane, cu toate că mai bine de un an românii au stat închiși, cu toate că purtarea măștii este obligatorie (cu toate că sancțiunile sunt neconstituționale iar polițiștii care le aplică comit infracțiunea de abuz în serviciu), cu toate că, cu toate că… numărul românilor confirmați pozitiv crește zi de zi. Concluzia este una singura: toate măsurile luate până acum de ”autorități” au fost pur și simplu o bătaie de joc și și-au dovedit ineficiența. Acum, conform unor surse guvernamentale, indivizii din Guvern mai vin cu câteva măsuri care să retrângă și mai mult drepturile cetățenești ale românilor.

Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent.

Măsura ar putea fi luată din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19.

„Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent”, menționează pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Reducerea programului restaurantelor, în calcul

Potrivit surselor citate, ieșirea din locuință se va face tot pe baza declarației pe propria răspundere.

De asemenea, o altă modificare a restricțiilor va fi și reducerea programului restaurantelor, respectiv până la ora 22:00.

Premierul nu a exclus noi restricţii

Florin Cîţu a vorbit, luni, despre introducerea unor noi restricţii, dacă situaţia epidemiologică o va cere, într-o conferinţă de presă.

Premierul României a precizat că este obligatoriu ca măsurile în vigoare să fie respectate.

„E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor”, a subliniat Cîțu. Precizările vin în contextul în care incidența cazurilor de COVID-19 a crescut iar în România, țara noastră sărind pragul de 4.000 de infectări pe zi.

Totodată, şeful Guvernului a anunțat că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere pe platforma de vaccinare să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a spus premierul Cîțu

Sursa: ObservatorNews.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.