FOTO/VIDEO EXCLUSIV: DN18B BAIA MARE – TÂRGU LĂPUŞ, BLOCAT ÎN ZONA DEALUL GROŞIULUI. TIR-URILE SUNT TRASE CU TRACTOARELE

0
233

Cu toate că de câteva zile se ştia că Maramureşul va fi lovit de un val de frig însoţit de ninsori, iată că autorităţile au fost luate iarăşi prins surprindere. A început să ningă abundent încă de la prânz şi tot de atunci şoselele din judeţ au devenit impracticabile.
Un exemplu elocvent este DN18B Baia Mare – Tg. Lăpuş. Acolo toate autovehiculele nu au mai putut urca Dealul Groșiului din cauza zăpezii, practic șoseaua s-a transformat în patinoar.
Locanicii din Groşi au sărit în ajutorul tiriștilor, tractând cu vehiculele cu tractoarele.
Polițiștii și drumarii au ajuns la fața locului.

ACTUALIZARE Practicabilitate drumuri

Zapada framantata cu grosimea de până la 1 cm se gaseste depusa pe majoritatea sectoarelor de drumuri publice din judet.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 26 utilaje si au raspandit 191 tone de material antiderapant pe: DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B.

Ninge viscolit pe toate sectoarele de drumuri publice, vantul prezinta intensificari cu viteze de pana la 40 km/h in Pasul Gutai, 60 km/h pe Dealul Hera.

In zonele joase se semnaleaza ceata. Vizibilitatea este redusa in trafic sub 100 de metri in Pasul Gutai, intre km15 si km35 si in Pasul Prislop, intre 156 si km 180.

CJSU recomanda conducatorilor auto sa conduca preventiv, sa isi adapteze viteza la conditiile meteorologice si la cele de pe carosabil, sa evite bruscarea comenzii vehiculelor, sa mareasca distanta intre vehicule pentru a putea opri in conditii de siguranta si sa foloseasca cu precadere frana de motor.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.