CEREM PUBLIC DEMISIA ŞEFULUI IPJ MARAMUREŞ / FRAIERII PLĂTESC, ȘMECHERII PRIMESC AVERTISMENT: ZERO LEI AMENDĂ, pentru patronul unui local din Centrul Vechi

0
217

Domnule prefect și domnule comandant, așteptăm demisiile de onoare! Vă bateți joc de agenți economici! Sunteți lingăii unui patron de presă citit de 100 oameni! Să vă fie rușine!

Azi la îndemnul aceluiași mustăcios pentru a doua oară ați amendat cafeneaua karafe! Să vă fie rușine, sunteți doar niște lepre care faceți de rușine instituțiile pe care vremelnic le conduceţi. Încă o dată vă somăm să vă dați demisia! Vă asigurăm că vom sesiza organele abilitate print-o plângere penală pentru abuz în funcție!, scrie emaramures.ro

La finalul săptămânii trecute, un cunoscut local din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare a fost depistat ca fiind deschis și după ora 21:00 când toate unitățile de alimentație publică ar trebui să fie închise conform prevederilor impuse la nivel național din cauza pandemiei. Printr-un comunicat de presă primit din partea IPJ Maramureș, aflăm că “în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 06 februarie a.c., au fost angrenați 107 de polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş. În cadrul celor 16 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 120 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.748 de persoane și au fost verificate 56 de mijloace de transport, din care nouă mijloace de transport public în comun și doi operatori autorizaţi/transportatori de persoane”.

Tot din comunicat aflăm că în total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 28.500 de lei.

În contextul în care în ultimele luni, în urma controalelor organizate, mai mulți agenți economici din Baia Mare (și nu numai) au primit amenzi usturătoare pentru mici încălcări ale prevederilor în vigoare (prevederi care se schimbă uneori atât de des și sunt promovate atât de insuficient încât unii patroni efectiv nici nu realizează că încalcă vreo nouă restricție impusă de guvernanți), am solicitat clarificări în plus de la IPJ Maramureș cu privire la sancțiunea acordată în cazul localului depistat ca fiind deschis după ora 21:00. Nu mică ne-a fost mirarea să aflăm că marea sancțiune a fost… “un avertisment”. Adică, 0 LEI.

Nu ne bucurăm pentru amenzile luate de alții și nici nu suntem de părere că acest virus ar fi mai ușor de contactat într-un restaurant deschis peste ora 21:00 decât în alte locații unde îmbulzeala este de 10 ori mai mare chiar și în miezul zilei. Cu toate acestea, apare întrebarea firească: de ce unii agenți economici au primit amenzi de mii de lei pentru încălcări nesemnificative ale regulilor, iar alții scapă doar cu o mustrare scrisă? Suntem curioși și așteptăm un punct oficial de vedere din partea Instituției Prefectului Maramureș, respectiv IPJ Maramureș cu privire la ceea ce am putea numi ca fiind un dublu standard aplicat agenților economici din Baia Mare, scrie ActualMM.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.