EXCLUSIV FOTO ȘOCANT: Câine împușcat în cap la Coaș. Poliția în alertă. Vânătorul a fost identificat. El împușcase doi câini (actualizare)

0
796

Caz revoltător la Coaș. Un câine în vârstă de 9 luni a fost găsit în această seară împușcat în cap la câțiva metri de proprietatea unui bărbat din zonă.

Câinele purta zgardă și avea numele la gât. El dispăruse de acasă în urmă cu două zile, iar proprietarul chiar publicase un anunț însoțit de fotografii în care spunea că patrupedul este căutat.

Conform informațiilor noastre proprietarul ar fi auzit o împușcătură în ziua dispariției, însă nu și-a închipuit că tocmai câinele lui era victima.

Astăzi, spre seară, el l-a găsit mort într-un șanț, la câțiva metri de proprietatea sa.

”Din păcate el nu a știut că printre oameni sunt și gunoaie. Gunoi care își spune vânător. A fost împușcat la câțiva metri de proprietatea mea”, a scris proprietarul pe pagina personală de facebook.

Imediat a anunțat poliția. Se bănuiește că el ar fi fost împușcat de un vânător din zonă. Poliția este în alertă.

Dacă se dovedește că vânătorul l-a împușcat pe un teren intravilan atunci va fi tras la răspundere penală.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREȘ

Ieri, 02 februarie, orele 18.22, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Groși au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, despre faptul că, într-un canal colector cu apă de pe raza fondului de vânătoare Dumbrăvița și-a găsit câinele mort.

Polițiștii ajunși la fața locului, au identificat apelantul, un bărbat de 55 de ani din Baia Mare și cadavrul câinelui, rasa Ciobănesc Asia Centrală. Cu ocazia examinării câinelui, s-a constatat faptul că acesta prezintă urme de plăgi prin împușcare.

În timpul efectuării cercetării la fața locului, împreună cu un tehnician criminalist, polițiștii au descoperit în vegetație cadavrul unui alt câine, rasă comună, care, de asemenea, prezenta urme de plăgi prin împușcare.

Totodată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în urma unor activități complexe de cercetare, investigare și verificare au identificat un bărbat de 32 de ani din Baia Mare, care, la data de 30 ianuarie a.c., în baza unei autorizații de vânătoare, a participat la o partidă de vânătoare pe fondul cinegetic Dumbrăvița.

Bărbatul a relatat faptul că, în timp ce se afla la vânătoare, ar fi fost atacat de un câine de talie mare, prin urmare acesta a executat un foc de armă asupra câinelui în zona capului, de la o distanță de aproximativ 1-1,5 m.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că bărbatul de 32 de ani este membru vânător și deținător legal de arme și muniții de vânătoare.

Polițiștii au indisponibilizat o armă letală de vânătoare, împreună cu 5 cartușe aferente armei, iar cadavrele celor doi câini au fost ridicate, transportate și predate la D.S.V.S.A. Maramureș, în vederea stabilirii cauzei decesului.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.