VIȘEU DE SUS: Un bărbat a votat deși și-a pierdut cetățenia română. Acum are dosar penal

0
408

Poliţia orașului Vişeu de Sus a fost sesizată telefonic de către personalul din cadrul Grupei operative de la nivelul I.P.J. Maramureş, cu privire la faptul că la Secţia de votare nr.212, Vişeu de Sus, numitul Grad Vasile a fost semnalat în sistemul informatic de verificare a prezenţei la vot (SIMPV).

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că la ora 08.35, acesta s-a prezentat la secția de votare, a prezentat actul de identitate valabil şi deoarece nu figura pe listele permanente, a fost trecut pe listele suplimentare şi a votat, la ora 8,48 fiind validat.

Susnumitul locuieşte efectiv în Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, unde deţine locuinţă, fiind cunoscut de către membrii comisei, dar , în urma verificărilor în bazele de date MAI, rezultă că şi-a pierdut cetăţenia română la data de 01.01.1995.

În cauză s-a constituit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Vişeu de Sus alocând număr unic, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „fraudă la vot”, faptă prev.de art. 387 alin. (1) lit. a Cod Penal, urmând a se propune soluţie legală.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.