EXCLUSIV: AVEȚI MARE GRIJĂ – Un tânăr din Poienile de Sub Munte a fost înșelat cu 1.005 euro printr-un anunț postat pe facebook

0
1993

Cititorii noștri ne-au trimis mai multe sesizări despre o nouă înșelătorie care face ”furori” în România. Tot mai multe persoane rămân fără sume importante de bani după ce accesează un anunț postat pe rețeaua de socializare facebook.

Este și cazul unui maramureșean din Poienile de Sub Munte, care fiind în Germania, a accesat anunțul respectiv.

”Aș dori să anunț cetățenii români despre o persoană care îți trimite pe facebook cerere de prieteni, apoi îți trimite un mesaj prin care te anunță că vrea să te ajute cu un împrumut nebancar.

Ce nu îți spune de la bun început este faptul că trebuie să plătește niște taxe. Niște taxe pe care le plătește practic degeaba. Eu am luat țeapă și am plătit 1.005 euro până m-am prins de șmecherie. E înșelătorie pe față. Te pune să tot plătește și nu te împrumută nimeni cu nimic.

După ce am plătit din Germania 1.005 euro mi-a spus că mai trebuie să plătesc 3.500 euro pentru a putea accesa împrumutul. Nu am mai plătit nimic. Am încercat să vorbesc cu femeia respectivă.

Mi-a spus că trebuie să vorbesc cu altcineva, dându-mi un alt număr de whatsapp. Practic toate discuțiile au loc pe whatsapp. Din ce am aflat se pare că sunt persoane din Franța care se ocupă de această înșelătorie.

Inițial mi-au dat acest număr de whatsapp și mi-au spus că este managerul: +351 934 874 972. Acesta m-a expediat la o altă persoană cu acest număr de whatsapp: +229 67 26 82 48. Și tot așa. De poarta de la unul la altul și toți încearcă să te convingă să mai trimiți bani.

Eu recunosc că am fost prost, că am pus botul și am rămas fără bani. V-am scris pentru că ar fi păcat să rămână fără bani și alți maramureșeni. Eu am depus plângere la poliție, dar slabe șanse să recuperez ceva” ne-a povestit tânărul din Poienile de Sub Munte.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.