PMP Maramureș: Apel către partidele politice reprezentate în Consiliul Local Baia Mare

0
6791

E momentul să ne dezbrăcăm de haina politică și să ne asumăm responsabilitatea civică față de băimăreni.Traversăm o perioadă dificilă și atipică, luptând cu o epidemie ale cărei efecte încă nu pot fi combătute.

Pentru a face față este imperios necesar să fim uniți și toate mecanismele administrative să funcționeze, astfel încât băimăreni să fie convinși că aleșii lor fac tot ceea ce este uman posibil în diminuarea efectelor acestei pandemii.

Baia Mare este deja în carantină de o săptămână. Trebuie luate măsuri cu privire la suplimentarea urgentă a bugetului singurului spital suport din Maramureș care este în administrarea municipalității.

A trecut aproape o lună de când s-a depus jurământul de către 21 de consilieri, din cei 23. Consiliul Local nu a mai fost convocat de atunci, deși nevoile orașului și ale cetățenilor sunt multe și serioase.

Consilierii PMP propunem:

? convocarea de urgență a unei ședințe de Consiliu Local în care să fie realizate următoarele:

? depunerea jurământului de către ceilalți consilieri, astfel încât Consiliul să funcționeze în formula completă;

? constituirea imediată a comisiilor de specialitate care să-și între în atribuții. Fără avizul comisiilor, plenul nu poate dezbate niciun proiect.

? alegerea viceprimarilor și propunerea de către consilieri a delegării sarcinilor către aceștia;

? rectificarea bugetului local și alocarea de fonduri pentru sănătate și plata salariilor asistenților personali;

? luarea deciziilor necesare privind pregătirea sezonului de iarnă, asigurarea materialelor și a serviciilor publice aferente;

? asigurarea condițiilor necesare pentru funcționarea centrelor sociale și identificarea persoanelor fără adăpost sau cu nevoi speciale care necesită sprijin comunitar;

? inventarierea stării reale a unităților de învățământ și efectuarea lucrărilor de modernizare, reabilitare și reparații pe durata suspendării cursurilor.

În acest context, solicităm convocarea unei ședințe a Consiliului Local de către consilierii aleși și cerem celorlalte partide susținerea apelului nostru.

Băimărenii inainte de toate!???

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.