Gabriel Zetea (PSD): ”Guvernul Dreptei Unite va crește TVA dacă rămâne la guvernare!”

0
54

Candidatul PSD Maramureș pentru Parlamentul României, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD național pe domeniul infrastructură arată că niciuna dintre planificările Guvernului Orban – Câțu&Compania nu s-a îndeplinit, România fiind într-o criză financiară mai gravă decât în vremea lui Băsescu – Boc. Cu PNL la guvernare urmează un acord cu FMI și o nouă perioadă de austeritate crâncenă pentru populație, cu sute de mii de oameni aruncați pe drumuri și cu zeci de mii de falimente.

”Este evident o gaură uriașă, fără precedent, între veniturile planificate și cele realizate de Guvernul PNL, care nu mai poate fi acoperită la nesfârșit din împrumuturi, pentru faptul că plafonul de îndatorare aprobat nu permite. Actualul guvern nu știe sau nu poate să facă altceva decât să crească TVA pentru a face rost de bani, fapt anticipat inclusiv de specialiștii reputați ai ING. 26,25 de miliarde de lei este diferența dintre veniturile planificate și cele realizate de peneliști. În procente înseamnă o eroare de 7,67%. E rușinos, descalificant, iar datele oficiale sunt fără echivoc. 10,54 miliarde lei gaură la trimestrul I, diferența între veniturile programate si execuția la trei luni. 7,9 miliarde lei gaura la al doilea trimestru, diferența între veniturile programate și execuția la șase luni, cu o primă rectificare care a diminuat veniturile. 7,81 miliarde lei gaura la trimestrul III, diferența între veniturile programate si execuția bugetară la nouă luni, cu a doua rectificarea care a diminuat și mai mult veniturile ce fuseseră deja anterior. Cele 26,25 miliarde lei gaură la venituri dau măsura eșecului grav, fără precedent al celui mai incompetent guvern din ultimii 30 de ani. Sunt bani care ar fi putut finanța fără probleme și alocații și pensii și salarii și investiții”, arată președintele PSD Maramureș și candidatul aflat pe prima poziție pe lista pentru Camera Deputaților, social-democratul Gabriel Zetea.

Nimic din ce spune sau planifică PNL nu se realizează. Realitatea demonstrează că erorile sunt repetate și grave atât în combaterea pandemiei, unde se înregistrează noi și noi recorduri negre, cât și în gestionarea economiei. ”Împreună îi putem trimite acasă! Să facem României un cadou pe 6 decembrie și să scăpăm de incompetenții din PNL”, a declarat Gabriel Zetea, candidatul PSD Maramureș pentru Parlamentul României.

Articol comandat de Partidul Social Democrat Maramureș, cod mandatar financiar 11200020

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.