Crina Chilat (PSD): Activitatea consilierilor județeni începe sub semnul îndoielii în mandatul președintelui Ionel Bogdan

0
193

Noul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan a convocat, miercuri, o ședință extraordinară, fără să respecte litera legii, care spune că ședințele extraordinare se pot convoca în termen 72 de ore de la ziua în care au fost anunțate, fără a se socoti ziua transmiterii convocatorului și ziua efectivă a întâlnirii. Cum ședința a fost anunțată luni, 26 octombrie, ziua ședinței trebuia să fie vineri, 30 octombrie.

Consilierii județeni PSD Maramureș, prezenți la această întrunire ilegală au transmit președintelui Ionel Bogdan faptul că ședința nu este statutară și forța majoră nu se justifică prin faptul că se constituie două comisii de specialitate și se aleg doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, însă noul șef al administrației județene a refuzat categoric să anuleze întâlnirea. Grăbit să instaleze clientela de partid și să profite de majoritatea simplă pe care o avea datorită faptului că doi consilieri județeni nu au apucat să depună jurământul, Ionel Bogdan a continuat ședința ilegală, care va fi atacată în contencios administrativ de către reprezentanții social-democraților maramureșeni. Mai mult, acest caz va fi adus și la cunoștința prefectului de Maramureș, care trebuie să asigure legalitatea în astfel de situații.

Crina Chilat, consilier județean PSD aflat la primul mandat a explicat faptul că majoritatea oamenilor aleși de maramureșeni în noul Consiliu Județean își doresc să facă administrație și nu politică în interiorul Palatului Administrativ, însă o administrație de calitate, care să servească interesului cetățenilor. ”Nu dorim să începem acest mandat sub semnul întrebării legalității acestei ședințe. Conform Codului Administrativ, art. 179, coroborat cu Legea 134/2011, art. 181, convocarea unei ședințe extraordinare în cadrul Consiliului Județean se face conform termenului, în decurs de trei zile. Dacă am fost convocați în 26 octombrie, ședința trebuia să aibă loc în 30 octombrie. Niciunul dintre proiectele supuse dezbaterii nu explică urgența și tocmai aceea ne prevalăm de dreptul nostru de a nu participa la această mascaradă și de a ataca în contencios-administrativ orice hotărâre va fi luată în cadrul acestei ședințe”, a declarat consilierul județean PSD Maramureș, Crina Chilat.

.Biroul de presă al PSD Maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.