BĂTAIA DE JOC CONTINUĂ – Comuna Recea a intrat în CARANTINĂ. Locuitorii au aflat la ora 12.08 prin RO-ALERT că de 8 minute sunt carantinați. CJSU Maramureș a tăcut mâlc

0
1956

Este din ce în ce mai evident că ne aflăm în mijlocul unui haos când vorbim despre măsurile luate de autoritățile județene cu privire la limitarea răspândirii Coronavirusului. În urmă cu câteva minute, locuitorii din Recea au fost anunțați la ora 12.08 prin RO-ALERT că Recea intră în CARANTINĂ pe o perioadă de 14 zile, începând de… acum (28 octombrie, ora 12:00 – vezi foto mai jos).

Ca haosul din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (comitet prezidat de prefectul Nicolae Silviu Ungur) să fie total, nici o instituție nu a transmis un comunicat prin care să se precizeze că localitatea va fi carantinată. Asta deși incidența cazurilor de noi infectări în comună era de peste 4 la 1.000 de locuitori încă de zilele trecute, când alte localități (precum Vișeu de Jos) au fost carantinate, iar Recea… nu.

Presa nu a primit vreo Hotărâre cu privire la carantinarea comunei, iar oamenii s-au trezit luați efectiv “pe sus” de mesajul transmis prin RO-ALERT. Asta în condițiile în care carantinarea include ca locuitorii să aibă nevoie de o declarație pentru a ieși din localitate, respectiv cei care o tranzitează nu au voie să oprească/staționeze pe raza localității.

Până la acest moment, autoritățile nu au putut da un răspuns clar pentru care oamenii nu au fost anunțați din timp despre această Hotărâre (repetăm, incidența cazurilor era deja crescută încă de săptămâna trecută), și nici despre faptul că Hotărârea CJSU Maramureș nu a fost transmisă/ publicată încă nicăieri.

Suntem tare curioși cum vor asigura intrările și ieșirile din Recea. Noi credem tocmai din cauza faptul că ESTE APROAPE IMPOSIBIL SĂ FACĂ ACEST LUCRU, ”MARILE AUTORITĂȚI ȘI AȘA ZIȘII SPECIALIȘTI” au ezitat să o carantineze în același timp cu Vișeul de Jos.

Și ca tacâmul să fie complet să mai spunem o informație, pe surse evident: IPJ Maramureș habar nu are de unde să mai scoată oameni pentru arhicunoscutele filtre. Menționăm și faptul doar polițistul sau polițistul de frontieră are DREPTUL LEGAL DE A OPRI AUTOVEHICULUL AFLAT ÎN TRAFIC!!!! Nimeni altcineva.

Sursa: ActualMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.