Adrian TODORAN: Ecologizăm Baia Mare și investim în turism

0
4046

Vorbim de un oraş verde. Însă Baia Mare este departe de aşa ceva. Programul meu pentru municipiul nostru are în vedere trei componente esențiale pentru mediu.

Decontaminarea siturilor industriale (CUPROM, Romplumb etc)
Oraşul are nevoie de un parc industrial, de investitori cu potenţial economic ridicat. Însă ne lipsesc terenurile pe care să realizăm asta. Le-am putea obţine prin ecologizarea unor suprafeţe mari de teren din zonele folosite cândva în industria grea a Băii Mari.

Ecologizarea transportului în comun
În prezent, transportul în comun este un factor poluant (cu excepţia troleibuzelor, ce funcţionează cu electricitate). Parcul societăţii URBIS necesită a fi reînnoit, cu autobuze hibrid sau electrice.

Revitalizarea Stațiunii ”Izvoare”
Un loc drag băimărenilor este cel de la Izvoare. Pentru a-i reda importanța turistică, Baia Mare trebuie să achiziționeze terenul aflat în proprietatea comunei Desești, iar ulterior să realizeze o rețea de picnicuri. În felul acesta, vom reda băimărenilor un loc emblematic, de care au fost văduviți prin neimplicarea autorității locale în a revitaliza turistic zona respectivă.

Adrian TODORAN, candidat Primăria Baia Mare, LOCUL 1 pe buletinul de vot

Comandat de: Partidul Mişcarea Populară, Organizaţia Judeţeană Maramureş; Executat de: Rivulus Activ SRL; Cod mandatar financiar: 21200020

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.