FOTO DOCUMENT – MANAGEMENT DEFECTUOS: Ocolul Silvic Vișeu de Sus prejudiciază vișeuoanii cu sute de mii de euro

0
977

La finalul anului 2018 Tribunalul Maramureș obligă Direcția Silvică Maramureș la plata sumei de peste 1 milion euro către orașul Vișeu de Sus cu titlu de daune interese, din cauza managementului dezastruos pe care Ocolul Silvic Vișeu de Sus l-a efectuat asupra pădurii care este proprietatea orașului Vișeu de Sus.

Din motivarea judecătorilor reiese că Direcția Silvică Maramureș, prin Ocolul Silvic Vișeu de Sus, a prejudiciat bugetul orasului prin deficiențe grave efectuate în modalitatea de administrare a fondului forestier, prin expertiza de specialitate efectuată în dosar au fost identificate peste 3.500 de cioate nemarcate, tăierile ilegale de arbori însumând un volum de peste 5.480 mc.

Această pagubă este în directă legătură cu obligația Ocolului Silvic Vișeu de Sus de a asigura paza fondului forestier, obligație asumată prin contractul de asigutare a serviciilor silvice încheiat în anul 2007.

Împotriva hotărârii Tribunalului Maramureș, Direcția silvică a depus recurs, Curtea de Apel Cluj reducând cuantumul pagubei la suma de peste 358.000 euro, motivând faptul că unele cioate au o vechime mai mare de 3 ani, fiind incidentă prescripția extinctivă.

Deși Curtea de Apel Cluj a reținut incidența prescripției, cert este faptul că Ocolul Silvic Viseu de Sus a prejudiciat comunitatea vișeuoană cu o sumă considerabilă de bani din cauza managementului defectuos al acestuia.

foto principal: arhivă

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.