FOTO/VIDEO. Sclavagism. Tânăr din Ilba, Maramureș, bătut și umilit. Justiția din România l-a trimis pe agresor ACASĂ

0
753

Sclavagism în Satu Mare. Detaliile și imaginile obținute de PresaSM sunt cutremurătoare. Un sătmărean de 39 de ani este acuzat de procurori că a ținut în garaj un tânăr de 18 ani, din Ilba (județul Maramureș) pe care l-a bătut, inclusiv cu ciocanul, și pe care l-a forțat să muncească în construcții. Și de parcă umilințele la care era supus nu au fost suficiente, sătmăreanul și-a filmat victima, distribuind imaginile, împreună cu comentarii de degradante, pe rețele de socializare.

Potrivit informațiilor obținute de reporterii PresaSM, totul s-a întâmplat în localitatea Dumbrava, orașul Livada. De acolo a reușit să scape tânărul de 18 ani, bolnav de epilepsie, din garajul în care era ținut și să ceară ajutorul autorităților. Raportul medico-legal documentează chinurile la care a fost supus. A fost maltratat în cel mai cumplit mod cu putință, lovit cu cabluri electrice, ciocan, lopată și lanțuri. Practic, agresorul îl lovea cu ce-i pica în mână.

“Aceste aspecte au fost confirmate și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare, care a indicat prezența pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze și tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior și membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale și care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat)”, explică procurorii.

Sclavagism în Satu Mare. Umilințele la care și-a spus victima, documentate pe rețelele de socializare

PresaSM a intrat în posesia imaginilor pe care sătmăreanul aflat acum sub acuzare le-a distribuit pe o rețea de socializare. Înregistrările sunt greu de urmărit. Tânărul, vizibil obosit, este trezit cu palme. Acuzatul continuă să îl supună umilințelor, inclusiv prin intermediul comentariilor postate la imagini.

Iar tânărul de 18 ani nu este nici prima victimă a bărbatului. La fel a procedat și în urmă cu doi ani, atunci când a profitat de un alt tânăr vulnerabil, aplicând același mod de operare. I-a promis bani în schimbul unor munci prestate, după care i-a luat actele de identitate, l-a agresat și supravegheat și nu i-a dat nici banii munciți.

Procurorii au solicitat arestarea pentru 30 de zile a bărbatul care a ținut tânărul într-un garaj din curtea casei. Tribunalul Satu Mare a decis, în schimb, că sătmăreanul de 39 de ani poate sta în arest la domiciliu.

Sursa: PresaSM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.