MĂRTURIE HALUCINANTĂ – Testat pozitiv cu Covid – 19, lui Bogdan Gavra i s-a sugerat să meargă la spital cu mașina personală de către DSP Maramureș. ”Dumnezeul județului” – DEMISIA

0
4058

Situația COVID-19 se înrăutățește de la o zi la alta și în Maramureș. Doar în ultimele 24 de ore au fost depistate alte 31 de persoane infectate cu virusul, numărul total de la începutul pandemiei ajungând la 718. Printre ultimele persoane depistate ca fiind infectate se află și candidatul pentru Consiliul Local Baia Mare, părintele Bogdănel Gavra.

De unde a început totul

Acesta a publicat astăzi, pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cetățeni spre responsabilitate, admițând că însuși el a fost depistat cu virusul, însă fără să de foarte multe detalii despre situația în ansamblu.

Surse medicale au declarat pentru ActualMM că, încă de marți 11 august, o angajată a instituției pe care o conduce Gavra, respectiv Centrul de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord Baia Mare, a fost preluată chiar de la birou de către o ambulanță, aceasta simțindu-se foarte rău. Ulterior, femeia a fost testată pozitiv cu coronavirus și a fost internată în spital, unde se află sub tratament medical.

DSP Maramureș a pierdut controlul situației: suspecții, trimiși să se testeze la clinici private, iar un testat pozitiv trimis să meargă cu mașina personală la spital

ActualMM l-a contactat pe Gavra pentru a confirma informațiile din surse, acesta declarând că totul este adevărat. În ceea ce urmează vă prezentăm un interviu cu declarații șocante din partea candidatului la CL Maramureș: oameni cărora DSP le-a zis să stea acasă, în izolare, după ce au intrat în contact cu colega pozitivă, lăsați să meargă la clinici private pentru a se testa. Mai mult, DSP Maramureș îi spune unui bolnav de COVID-19 să meargă la spital cu MAȘINA PERSONALĂ.

Adrian Barbur: Surse medicale ne-au declarat că mai aveți un caz pozitiv în cadrul instituției pe care o conduceți. Este adevărat?

Bogdan Gavra: Din cauza asta am făcut și eu testul. Marți, o colegă de birou, chiar de birou cu mine, a fost depistată pozitiv și atunci ieri dimineață am mers și mi-am făcut test și, din păcate, mi-a ieșit și mie pozitiv.

Adrian Barbur: Mai sunt alte persoane confirmate cu virusul, colegi ai dvs.?

Bogdan Gavra: Până acuma nu, toți sunt negativi. Dar au mai fost colegi care și-au făcut azi testul și încă nu au rezultatul.

Adrian Barbur: Ați putea să îmi spuneți câte persoane au fost testate? Au fost testate de către DSP sau de către instituția dvs.?

Bogdan Gavra: Nu DSP-ul. Noi am mers la Medcenter și ne-am făcut testele. Noi am mers la privat.

Adrian Barbur: Ce măsuri au luat domnii de la DSP Maramureș?

Bogdan Gavra: Dânșii ne-au spus să stăm în izolare și acum, după ce ne-am făcut testele, până ne vin rezultatele. Eu am rămas acasă și au zis că mă sună să-mi spună când trebuie să mă duc la spital.

Adrian Barbur: Deci v-au spus să stați în izolare, să nu ieșiți din casă, dar v-au lăsat să mergeți să vă testați la o clinică privată?

Bogdan Gavra: Nu știu care, cum este procedura. Noi automat când am aflat că e o colegă pozitivă am mers să ne facem testul pe cheltuiala noastră, nu am stat… Dânșii au zis să stăm în izolare și numai în cazul în care avem simptome atunci se vor face teste. Eu mă simt bine, nu am nici un simptom, nu am nimic. Să zic din fericire că nu am nimic. Sper ca în momentul în care o să mă trimită la spital să îmi repete testul.

Adrian Barbur: Dvs. ați optat pentru tratament de acasă sau ați ales să mergeți la spital?

Bogdan Gavra: Eu ascult indicațiile specialiștilor. Mi-au spus că să aștept să mă sune în momentul în care trebuie… dacă consider că mă pot duce eu cu mașina să vin eu la spital, dacă nu, trimit ei ambulanța să mă ducă la spital. Eu nu mai vreau să ies, să mă întâlnesc cu nimeni, stau în casă.

Adrian Barbur: Ați putea să ne spuneți câte persoane din instituția pe care o conduceți au intrat în izolare (n.r. – după actuala lege, se numește carantină la domiciliu)

Bogdan Gavra: Undeva la 21, cu mine cu tot

Adrian Barbur: Angajații a căror teste au ieșit negative au fost îndemnați să stea în continuare în izolare?

Bogdan Gavra: Așa am înțeles, să mai stea câteva zile chiar dacă le-a ieșit negativ. Probabil unii o să dorească să își repete testul, este libertatea lor. Eu sper să îmi repete și mie cineva testul, dar…

Așadar, autoritățile îi “ceartă” aproape zilnic pe cetățeni pentru că nu ar respecta măsurile impuse pentru a stopa răspândirea COVID-19, însă:

  • DSP nu testează suficiente persoane, nici măcar contacte ale unor persoane depistate pozitiv
  • trimit persoane confirmate cu virusul să meargă la spital cu mașina personală
  • impun unor cetățeni să stea acasă în carantină, lăsându-i mai apoi să iasă din această carantină pentru a se testa, pe banii lor, la clinici private

Așteptăm un punct de vedere oficial din partea DSP Maramureș (deși sunt toate șansele să nu primim unul, judecând perioada de câteva luni în care reprezentanții instituției din Maramureș au adoptat SILENTIO STAMPA cu reprezentanții mass media, implicit cu opinia publică), dar și din partea Comitetului Județean pentru Situați de Urgență (CJSU) Maramureș, cu privire la situația prezentată în articol.

www.baiamare24.ro, www.vasiledale.ro si www.dejnews.ro pentru INCOMPETENȚA CRASĂ DE CARE DĂ DOVADĂ întreaga instituție îi cere public DEMISIA actualului șef al DSP Maramureș. Mai mult, așteptăm de aproape două săptămâni răspunsurile la cele două solicitări transmise în baza legii 544. Urmează să ne adresăm instanței pentru a primi răspunsurile.

Adrian Barbur, ActualMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.