FOTO: Șofer din Timiș prins în Hărnicești cu țigări de contrabandă

0
390

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de aproximativ 21.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană.  Țigările, în valoare totală de 242.131 de lei au fost ridicate în vederea confiscării,  iar doi cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă.

*În data de 27 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, colegii noștri au oprit în trafic, pentru control, în localitatea Hărnicești, două autoturisme. La volanul primului autoturism, marca Skoda Octavia, înmatriculat în România, se afla un cetățean român, în vârstă de 66 de ani, din județul Timiș. În interiorul mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe colete cu țigări.

Cel de-al doilea autoturism, marca Volkswagen Passat, înmatriculat tot în România,  era condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Maramureș. Ulterior s-a dovedit că acesta avea rol de post mergător pentru  autoturismul oprit anterior.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii autoturismelor împreună cu cei doi șoferi la sediul poliției de frontieră pentru verificări.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului Skoda Octavia, polițiștii de frontieră au descoperit 9.556 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană și din magazine de tip duty free, în valoare de 111.805 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscarii. Totodată, autoturismul în care au fost descoperite țigările a fost indisponibilizat,la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cei doi conducători auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale. În dimineața acestei zile, șoferul autoturismului Skoda Octavia a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, care a dispus față de acesta instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.