ÎȘI DAU CU STÂNGU-N DREPTU’: COVID-19 – Ne spun cu jumătate de gură că hotărârea pentru traficul internațional e valabilă 24 de ore. Ce se întâmplă după… beznă

0
747

Gafă după gafă. Guvernul liberal ne transmite prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență câteva precizări legate de libera circulație a cetățenilor români. Numai că nimeni nu precizează clar, cu subiect și predicat, ce se întâmplă până când prelungirea stării de alertă va fi votată sau nu în Parlamentul României. Vor exista minim două zile în care românii vor putea circula liber fără a intra în carantină. În teorie NIMENI nu poate să te oblige să te izolezi la domiciliu, în lipsa unei legi aprobate de Parlament. Ce se va întâmpla cu adevărat? Se va călca în picioare din nou CONSTITUȚIA ROMÂNIEI? Greu de spus. Răspunsuri de genul: vedem ce hotărâre dă mâine Guvernul, vi se va spune la graniță etc etc nu prea țin.

Cert este că până atunci același Grup de Comunicare Strategică ne spune că în ultimele 24 de ore avem 320 de noi cazuri confirmate pozitiv COVID-19 (ieri aveam puțin peste 270 cazuri). Practic explodează numărul românilor infectați. Ce nu ni se spune însă este faptul că numărul persoanelor testate s-a triplat față de zilele în care aveam 120-140 de cazuri pe zi. De ce nu s-a terstat în perioada respectivă? Vor răspunde că nu aveam suficiente centre. Nimic mai fals. Și în perioada respectivă guvernanții ieșeau în presă și se lăudau că au centre, că au teste, că au… de toate.

Și în Maramureș numărul persoanelor depistate pozitiv a crescut la 119 (+3).

PRECIZĂRI DE PRESĂ

Având în vedere că a fost aprobată lista statelor pentru care a fost introdusă excepția de la carantină și izolare pentru cetățenii care vin în România, facem precizarea că cetățenii care vin în țara noastră din statele care nu se regăsesc pe respectiva listă, dar care tranzitează țări care sunt exceptate, au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere). Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de CNSU și care petrec în țările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România,potrivit articolului 1,punctul 2 din Hotărârea numărul 28 a CNSU.

Reamintim că statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

În loc de concluzii

”Din categoria povestea “ deștepților” sau carul înaintea boilor: Comitetul Național pentru Situații de Urgentă stabilește prin Hotararea 28 (deja apărută în Monitorul Oficial), îngrădirea unor drepturi după 15 Iunie, de zici ca libertățile sunt un favor acordat de ei, FĂRĂ sa fie publicată vreo decizie cu privire la așa zisa stare de alertă! Până la urmă o să-i credem și o să le mulțumim că ne dau voie sa ieșim pe stradă ??‍♀️” scrie un cunoscut avocat din Baia Mare pe facebook.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.