FOTO / VIDEO EXCLUSIV – COD ROSU – Viitură la Rozavlea pe Valea Spinului. Curți inundate, grădini și drumuri inundate

0
1056

In urma cu putin timp in localitatea Rozavlea din judetul Maramures au avut loc fenomene meteorologice grave. Furtuna a provocat pagube însemante în localitatea amintită.

O ploaie torenţială a făcut prăpăd în comuna Rozavlea. Străzile au fost inundate. Cea mai afectata zona a fost zona Valea Spinului, unde apa a ajuns in curtile oamenilor, in beciurile caselor, dar si in fantani. Ploaia a distrus tot ce a prins in cale.

Comunicat CJSU Maramureș

La Rozavlea a plouat torential. Scurgerile si torentii de pe versanti au transportat aluviuni, pietris, material lemnos si vegetal. Mai multe vai s-au revarsat si au inundat terenuri agricole, gradini, strazi si ulite. Au fost colmatate podete, dar si canalizare care nu a facut fata debitului de apa. Au fost afectate/spalate de suvoaiele de apa ulite si drumul comunal. Acesta este deocamdata primul bilant. .

Cod rosu – inundatii Rozavlea

Publiée par Vasile N. Dale sur Vendredi 12 juin 2020

S-A EMIS COD ROSU PE RAUL IZA

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate:
Iza – bazin superior amonte S.H. Strâmtura

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:
Data: 12.06.2020 ora 21:20 – 13.06.2020 ora 01:00

COD ROŞU
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Iza – bazin superior amonte S.H. Strâmtura, județul Maramureș.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Iza – bazin superior amonte confluență cu râul Boicu.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu “Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.