SALVAMONT ÎN ACȚIUNE: ATV-ist transportat cu elicopterul la spital din Strâmtura / Culegător de ciuperci rănit la Ulmoasa (VIDEO/FOTO)

0
567

Salvamontiștii maramureșeni au avut o zi nu tocmai liniștită. Au fost chemați să intervină în zona localității Strâmtura și în zona Ulmoasa.

STRÂMTURA

Un apel la 112 a anunțat că o persoană a fost accidentată de un ATV căzut peste el. Persoana sângera și din cele spuse de apelant prezenta dureri în zona pieptului. Accidentul s-a petrecut în zona strâmtura spre Vf. Cireșul în preajma releului.

Echipa de prim raspuns a SPJ Salvamont Maramureș a ajuns la accidentat. Victima avea traumatisme multiple la nivelul toracelui, umărului și în vedere accesul in zona deosebit de dificil s-a solicitat inclusiv intervenția elicopterului. Pentru că accesul a fost dificil în zona în care se afla accidentatul, s-a folosit troliu pentru evacuare.

Totul e bine când se termină cu bine. S-a reușit îmbarcarea pacientului în elicopter și acesta a fost trasportat la Spitalul Județean din Baia Mare. Salvatorii montani angajați ai SPJ Salvamont Maramureș s-au retras din zona accidentului.

ULMOASA

Apelul venit prin 112 i-a informat pe salvamontiști că în zona Ulmoasa, Băița, Maramureș un bărbat aflat la cules de ciuperci a alunecat suferind un traumatism la nivelul membrului inferor, fiind în imposibilitatea de a mai putea să se deplaseze.

Echipajul SPJ Salvamont Maramureș s-a deplasat în zona în care se aflăî accidentatul pentru evaluarea situației și acordarea primului ajutor.

Pacientului cu traumatism membru inferior i-a fost acordat primul ajutor după care a fost transportat cu targa UT2000 si predat la ambulanță, fiind dus la cea mai apropiata unitate medicala pentru investigatii.

In acest moment salvatorii montani angajati si voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș se retrag la bază.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.