FLAGRANT VIDEO/FOTO EXCLUSIV: Agricultorii din Șomcuta Mare, în pragul disperării! Rromii le fură trifoiul, iar la iarnă animalele lor vor muri de foame

0
3894

Mai mulţi locuitori din Șomcuta Mare ne-au trimis fotografii și informații despre faptul că le este furată munca de către cetățenii de etnie rromă din aceeași localitate și nu numai.

”Buna ziua. Mă scuzați de deranj. Ne puteți ajuta cu a prezenta autorităților aceste imagini. Ne fură rromii din Șomcuta Mare tot trifoiul. Poliția nu prea poate face mare lucru. Ei au doar drepturi iar noi suntem cei care suferă. Hrana animalelor noastre pentru iarnă este compromisă. Am investit bani pentru a le asigura hrana iar aceasta ne este furată noapte de noapte. Și nu suntem singurii păgubiți” ne-a spus o localnică din Șomcuta Mare.

”Cum să facem să ne apărăm de rromii din Șomcuta Mare? Autoritățile nu fac nimic. Numai dumneavoastră ne puteți ajuta. Mâine eu merg la Poliție să fac plângere, dar parcă văd că nu se va rezolva nimic. Nu putem sta noapte de noapte să ne păzim pământurile. La ieșirea din Șomcuta Mare înspre Satulung au făcut prăpăd. Am investit bani degeaba” spune un alt șomcutean.

Vom reveni cu un punct de vedere oficial și din partea autorităților .

ACTUALIZARE

La scurt timp de la publicarea știrii un localnic din Șomcuta Mare a surprins câțiva cetățeni de etnie rromă cu două căruțe care coseau trifoiul de pe terenul lui.

”Am chemat poliția care a venit la fața locului. Iarba era cosită și pregătită pentru a fi încărcată în căruțe. Sunt convins că nu sunt doar aceștia hoții. Ne-au spus că li se va face dosar penal. Totodată ni s-a spus să ne păzim noi pământul și culturile pentru că așa e legea. Dacă îi prind și le dau în cap ce se întâmplă? Tot noi vom fi vinovați. Noi oamenii de rând care muncim și cheltuim bani pentru a avea ce ne asigura hrana familiei? Cine sunt discriminații oare? Noi sau hoții?” ne-a scris cititorul nostru.

De menționat este și faptul că printre persoane surprinse în flagrant au fost și foarte mulți copii, care nu răspund penal.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș

”Până în acest moment polițiștii care au intervenit la fața locului au identificat șase persoane banuite de comiterea activității infracționale. Se întocmește dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.” ne-a informat biroul de presă al IPJ maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.