GALERIE EXCLUSIV FOTO: Calvarul maramureşenilor întorşi din Germania, înghesuiţi ca vitele la vama Nădlac

0
498

Zeci de maramureşeni au ajuns astăzi în Vama Nădlac – Arad, veniţi din localitatea Bremen – Germania. Unul dintre aceştia ne-a povestit în exclusivitate calvarul drumului spre casă.

“Am pornit de câteva zile din Bremen spre România cu un microbuz împreună cu mai mulţi maramureşeni. 200 de euro a costat drumul. Microbuzul ne-a lăsat la aproximativ 50 km de Vama Nădlac. De acolo am luat taxiul, alţi bani. Taxiul ne-a dus la aproximativ 6 km de vamă. De acolo doar pe jos se poate veni spre România. Nimeni nu riscă să ajungă cu maşina în vamă. Odată ajunşi în punctul de frontieră trebuie să stai la rând înghesuit ca vitele pentru controlul documentelor. Alte maşini ne-au preluat din vamă care ne-au dus până în Arad pe unii pe alţii în Oradea. De exemplu un român cu care am călătorit a plătit 500 de euro pentru a fi transportat din Nădlac la Sibiu. Oare astea sunt măsurile luate de autorităţi?”, se întreabă maramureşeanul.

Acesta ne-a precizat totodată că în Germania a făcut trei teste Covid, toate negative, dar acum, având în vedere situaţia şi grupurile mari de persoane din vamă nu poate şti dacă nu cumva s-a infectat. Mai spune că va da statul român în judecată pentru că dacă a contactat virusul atunci se poate încadra uşor la tentativă la omor.

Vom reveni

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.