PARLAMENTAR DE MARAMUREŞ CERE PUBLIC LĂMURIRI DESPRE ÎNMORMÂNTAREA DIN BAIA MARE

0
2047

Senatorul Ioan Iustin Talpoş a adresat Ministerului Afacerilor Interne şi Prefecturii Maramureş o scrisoare deschisă în care solicită detalii privind măsurile care au fost luate la o înmormântare care a avut loc în Baia Mare, în data de 26 aprilie, o scrisoare pe care o redăm integral.

Către Ministerul Afacerilor de Interne,
Prefectura Maramureş,
Domnule ministru,
Domnule prefect,


Subsemnatul Talpoş Ioan Iustin, în calitate de senator în circumscripţia electorală nr. 26 Maramureş, prin prezenta sesizare vă aduc la cunoştinţă următoarele:

În data de 26 aprilie 2020, în localitatea Baia Mare, jud. Maramureş, atât în incinta cimitirului Tanatorio de pe Bulevardul Unirii, cât şi de-a lungul şoselei şi a terenului din zonă, site de persoane au participat la o înmormântare, încălcându-se astfel prevederile Ordonanţei Militare privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, din 21 martie 2020, unde este specificat clar faptul că la actele liturgice-religioase de acest tip poate participa un număr de maximum opt persoane. Extrem de grav este şi faptul că la faţa locului au fost prezenţi jandarmi şi poliţişti care nu au luat măsurile care se impun în aceste situaţii, ci doar au supravegheat mulţimea.
Deşi punctul de vedere oficial al CJSU Maramureş susţine faptul că slujba de înmormântare s-a desfăşurat respectând prevederile ordonanţei militare, imaginile relatate în presă arată faptul că această afirmaţie este falsă. În acest sens anexez site-urile cu imagini de la faţa locului, de unde se poate vedea realitatea celor petrecute.
Acest exemplu de comportament negativ pune în pericol sănătatea şi integritatea maramureşenilor şi ia în derâdere toate eforturile depuse în această perioadă de instituţiile statului pentru a limita răspândirea coronavirsului.
Domnule ministru, domnule prefect, aceste situaţii nu se mai pot repeta, nimeni nu este mai presus de lege! Vă solicit să transmiteţi public măsurile luate cu privire la modalitatea de intervenţie a poliţiştilor.

Senator Ioan-Iustin Talpoş
Circumscripţia electorală nr. 26 Maramureş

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.