Preluare DetectivuldepresăȘOC: Un POLIȚIST și-a ÎNMORMÂNTAT mama cu ALAI de SUTE de persoane, CONTRAR Ordonanței militare! 3 zile de PRIVEGHI cu camere burdujite de oameni! NORA decedatei lucrează la PRIMĂRIE (FOTO)

0
2447

Maxim 8 persoane au voie să participe la o înmormântare, conform ultimei Ordonanțe militare în vigoare, în perioada de situației de urgență.

Numai că acest lucru a fost grosolan încălcat tocmai de familia unui polițist din Moisei, județul Maramureș care și-a înmormântat mama, Călina, cu alai de sute de persoane, duminica trecută.

Acest lucru se vede clar din fotografiile trimise pe adresa redacției Detectivului de Presă ȘOC! și reiese și din comentariile atașate.

Printre supărările localnicilor revoltați că nu se respectă tocmai o ordonanță militară în plină pandemie de virus ucigaș este și aceea că primăria din Moisei nu a luat nicio măsură pentru ca evenimentul să se desfășoare conform legilor în vigoare. Un alt motiv este și acela că familia decedatei locuiește în vecinătatea viceprimarului.

Pericolul infectării în masă cu coronavirus a existat și în cele 3 zile de priveghi când casa decedatei a fost plină ochi de cei care au ținut să-și exprime condoleanțele.

Fotografiile de la înmormântare sunt de-a dreptul revoltătoare, dincolo de durerea firească a morții unei persoane. Om lângă om. La urcare, pe un deal, la cimitir și la groapă. Fără măști, fără nicio altă formă de protecție.

Știrea integrală cu mai multe fotografii pe www.detectivuldepresăsoc.ro.

UPDATE: ”Conducerea IPJ Maramureș a dispus efectuarea de verificări cu privire la aspectele semnalate și luarea de măsuri în conformitate cu prevederile legislației în vigoare” a transmis CJSU Maramureș

ACTUALIZARE

”Referitor la situația de la Moisei, au fost identificate 25 de persoane care au încălcat prevederile Ordonanței Militare nr. 2. Au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.000 lei. Sunt continuare verificările de către poliție” a transmis CJSU Maramureș.

Primarul se disculpă pe facebook

„Referitor la evenimentul nefericit petrecut duminică, 29.03.2020, în localitatea noastră, prezentat în presa județeană și adus în atenția autorităților, permiteți-mi să fac câteva clarificări.

Primul aspect și cel mai important – am observat că mi se aduc acuzații, atât mie personal cât și Primăriei Moisei, total nejustificate. De la prima Ordonanță Militară, având în vedere starea mea de sănătate, am respectat indicațiile medicilor și ale autorităților, autoizolându-mă la domiciliu. De aici, am avut mai mult timp să mă ocup de tot ceea ce înseamnă proiecte la nivel de comună, discutând cu firmele de consultanță sau alți factori implicați, iar munca „de teren” a fost, conform legii, transferată viceprimarului, fără a-l învinovăți pe el sau pe altcineva. Eu nu am avut cunoștință de ce se întamplă, atâta tot.

Mai departe.

1 – decesul persoanei a avut loc la Borșa, deci implicit și certificatul de deces a fost eliberat de Primăria Borșa.

2 – primaria nu este organ de control în astfel de situații. Nu a existat nicio reclamatie din partea nimănui.

3 – da, colega noastră este nora defunctei, însă niciun alt coleg nu a fost prezent în ziua înmormantării, ea poate confirma acest lucru. De unde să știm noi, ca autoritate publică locală, cum se va desfășura inmormantarea sau câte persoane vor participa?

4 – prin postarile făcute în mod constant pe pagina de Facebook a Primăriei Moisei, am adus la cunostinta tuturor prevederile Ordonantelor Militare, unde este reglementat inclusiv numărul maxim de persoane care pot participa la un astfel de eveniment, lucru de altfel arhicunoscut.

5 – cunoasteti faptul ca în Moisei, la inmormantari sau seri de priveghi, NU se fac invitatii. Vine cine vrea si cine poate. De ce sa fie responsabila primaria sau eu personal pentru deciziile oamenilor? Cum puteam preveni noi un lucru despre care nici macar nu aveam cunostinta? Am aflat si noi abia ulterior. Este aberant ca unii oameni să emită astfel de pretenții – ca noi să fim „paznici” la tot ceea ce se petrece într-o localitate cu peste 10.000 locuitori și răspândită pe atâtea mii de hectare.

Prefectura, alături de IPJ Maramureș, au demarat o anchetă pentru a stabili cine este responsabil de ceea ce s-a întâmplat, iar vinovații vor fi trași la răspundere și vor suporta consecințele. Nu e momentul de a face speculații sau acuze total nefondate, să lăsăm organele abilitate să-și facă treaba.

Ar fi păcat ca unii sau alții să profite de necazul unei familii pentru a-și face campanie electorală.

Vă mulțumesc și vă rog sa distribuiți postarea!”, a scris primarul citat de emaramureș.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.