CORONAVIRUS: Al doilea caz pozitiv confirmat în Maramureș

0
2547

”Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate şi externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

 29 de cazuri noi din care 12 Bucureşti, 7 Iaşi, 3 Ilfov, 2 Hunedoara, câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava. Vârstă celor infectați între 1 și 72 ani. Sunt atât contacti ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate că de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

Este vorba despre o femeie care a stat in carantină la Liceul Forestier.

Potrivit primelor informații femeia a fost dusă la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, unde a fost amenajat un spațiu pentru astfel de situatii.

„Mai așteptăm un caz confirmat de la Borşa. Am luat toate măsurile necesare prevăzute de lege, am izolat pacientul și suntem pregătiți”, a declarat Mariana Simon, directorul medical al Spitalului Sighet.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.